Česko – Polsko. Může se stát, že Čvančara nastoupí od začátku, připustil Šilhavý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Česko – Polsko. Může se stát, že Čvančara nastoupí od začátku, připustil Šilhavý
Tomáš Čvančara má ve Spartě formu, pomůže mu i do základu v národním týmu?
Tomáš Čvančara má ve Spartě formu, pomůže mu i do základu v národním týmu?
repre.fotbal.cz
Česká reprezentace hledá nové složení ofenzivy, důvodem jsou zdravotní problémy původně nominovaného Patrika Schicka (27). Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý má k dispozici ještě Adama Hložka (20), Mojmíra Chytila (23), Jana Kuchtu (26) a Tomáše Čvančaru (22) a je možné, že na zteč s obranou Polska pošle v pátek ve 20:45 právě duo ze Sparty.

Česko – Polsko

Schick sice do Prahy dorazil, ale jeho hlavní misí bylo převzetí trofeje pro nejlepšího českého fotbalistu roku 2022. Útočník Leverkusenu naposledy nastoupil do hry na začátku března a problémy s třísly ho vyřadily nejen z bojů v Bundeslize a Evropské lize, ale nyní i ze začátku kvalifikace Eura.

Možnost, že by se v útoku doplňovali spoluhráči z Leverkusenu padla, Hložek by se ale na hřišti objevit měl a možná by mohl spolupracovat hned se dvěma forvardy ze Sparty. Čvančara a Kuchta hrají ve velké formě a dohromady dali na jaře už 12 ligových gólů. Nabízí se tedy možnost s Kuchtou na hrotu a Hložkem a Čvančarou na křídlech.

“Sestavu mám v hlavě, příliš o ní nepřemýšlím. Nechci prozradit rozestavení, ale možná bude i třetí varianta, ne taková, v jaké jsme nastupovali v minulých zápasech. Jsou tady ve větším počtu hráči za Slavie i Sparty, může se stát, že nastoupí od začátku i Tomáš Čvančara," uvedl na tiskové konferenci Šilhavý.

Pro Čvančaru by byl případný start proti Polsku debutem v českém A-týmu. Odchovanec neratovického fotbalu už oblékal dresy mládežnických výběrů, za U18 dal šest gólů ve 14 zápasech. Kuchta za dospělou reprezentaci nastoupil desetkrát a dal dva góly.

Češi mají na startu nového kvalifikačního cyklu v porovnání s dva roky starou kvalifikací mistrovství světa téměř nový tým, ze základní sestavy vypadlo z nejrůznějších důvodů osm hráčů. Oproti té z března 2021 (úvodní zápas s Estonskem) chybí v týmu Jan Bořil, Ondřej Kúdela, Ondřej Čelůstka, Pavel Kadeřábek, Vladimír Darida, Jakub Jankto, Lukáš Provod a Schick.