Další mizérie. Němci schytali debakl s Japonskem a připsali si třetí porážku za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další mizérie. Němci schytali debakl s Japonskem a připsali si třetí porážku za sebou
Německá reprezentace prochází těžkou krizí.
Německá reprezentace prochází těžkou krizí.AFP
Japonsko se zařadilo do rozrůstajícího se seznamu letošních přemožitelů německé reprezentace, když nad pořadatelem Eura 2024 zvítězilo v přátelském utkání jasně 4:1. Asijský tým ve Wolfsburgu těžil nejen z protiútoků, ale také z mizerné defenzivní činnosti domácích, které sestřelil přesným zásahem Ajase Ueda. Svěřenci Hansiho Flicka tak po velmi špatném výkonu potřetí v řadě prohráli, přičemž v posledních pěti duelech inkasovali v součtu 13 branek.

Německo –⁠ Japonsko 1:4

Německo jakožto hostitel nadcházejícího evropského šampionátu místo kvalifikace sehrávalo přátelská utkání, v nichž se mu ovšem vůbec nedařilo. Z posledních čtyř duelů Flickova družina ani jednou nevyhrála, přičemž hned třikrát skončilo její úsilí porážkou. Tentokrát se jí do cesty postavilo Japonsko, které si mnozí fanoušci stále živě pamatovali z mistrovství světa, kde se brilantním způsobem, i právě díky skupinové výhře nad Němci, probojovalo až do osmifinále.

A k dalšímu vítězství nad světovými šampiony z roku 2014 se přiblížilo hned v 11. minutě, kdy si centr z pravé strany tečoval do vlastní sítě Antonio Rüdiger, kterého dostal pod tlak dotírající Junja Ito. Vidina dalšího selhání donutila Die Mannschaft ke zvýšení aktivity, což se záhy projevilo i ve skóre, když svižnou kombinaci našich západních sousedů zakončil Leroy Sané.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ještě než němečtí fanoušci stihli oslavit vyrovnání, Japonci podruhé udeřili. Samurajové znovu využili zcela průchodného kraje domácí defenzivy a Ueda tentokrát ke šťastnému zakončení ani nepotřeboval pomoc soupeře. Útočník Feyenoordu mohl ve 42. minutě dokonce přidat další zásah, tragické bránění svých spoluhráčů ovšem alespoň částečně napravil Marc-André ter Stegen.

Oba aktéři situace ze závěru prvního dějství se potkali i krátce po změně stran, německý gólman však při dalším pokusu Uedy změnu skóre nepřipustil. Výkon ter Stegena byl obecně zřejmě jedním z mála světlých bodů představení domácích, protože gólman Barcelony v 72. minutě uhasil další pomyslný požár, když se na něj z levé strany řítil Kaoru Mitoma.

Známkování hráčů Německa a Japonska.
Známkování hráčů Německa a Japonska.Livesport

Japonci se nakonec na vítězství ani moc nenadřeli, protože místo náporu domácích opět sami skórovali, když přečíslení „dvou na nikoho“ využil Takuma Asano. Mohutný pískot publika pak způsobil ještě jedním snadným zásahem Ao Tanaka působící v německém druholigovém Düsseldorfu.