Nový kapitán a styl hry. Kouč německé reprezentace Flick slibuje vysokou intenzitu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nový kapitán a styl hry. Kouč německé reprezentace Flick slibuje vysokou intenzitu

Hansi Flick vede německý národní tým od roku 2021.
Hansi Flick vede německý národní tým od roku 2021.Reuters
Trenér Hansi Flick (58) ujišťuje, že národní tým Německa, který v sobotním přátelském zápase změří síly s Japonskem, předvede nový a intenzivní styl hry. Čtyřnásobní mistři světa se v posledních měsících potýkají s mizernou formou.

Devět měsíců předtím, než v Německu vypukne mistrovství Evropy, si Flick uvědomuje, že jakékoliv pochybení v přátelských zápasech proti Japonsku a Francii by mohlo ohrozit jeho práci. Jeho tým je totiž zatím daleko od toho, aby na domácím turnaji mohl pomýšlet na výrazný úspěch.

Trojnásobní mistři Evropy, kteří se ze dvou posledních světových šampionátů poroučeli už po skupinové fázi, vyhráli pouze jediné z uplynulých pěti utkání a z posledních 11 duelů ovládli jen tři.

Poslední výsledky Německa.
Poslední výsledky Německa.Livesport

"Jde o to, abychom se poučili z minulosti. Z mistrovství světa jsme se poučili. Nyní máme jasnou herní filozofii a snažíme se ji předat týmu. Chceme udržet vysokou intenzitu, doufáme v dobrý zápas, ze kterého můžeme získat sebevědomí," prohlásil Flick na předzápasové tiskové konferenci.

Kouč rovněž jmenoval Ilkaye Gündogana novým kapitánem týmu a doufá, že zkušený záložník pomůže úspěšně vést mladší generaci hráčů. Flick musel po červnové prohře s Kolumbií čelit také bučení a pískotu publika.

"Po mistrovství světa jsem média prakticky nesledoval," odvětil na otázku, jak se s kritikou vypořádal. "Ve fotbale je dynamika, kterou někdy nemůžete čekat. Trénování týmu si užívám a jsem za to opravdu vděčný," poznamenal.

Program německé reprezentace.
Program německé reprezentace.Livesport