De la Fuente po výhře nad Nory: Zatím jsem velmi spokojený. Joselu je velký profesionál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
De la Fuente po výhře nad Nory: Zatím jsem velmi spokojený. Joselu je velký profesionál
Luis de la Fuente chvíli před svým debutem na lavičce La Roja.
Luis de la Fuente chvíli před svým debutem na lavičce La Roja.RFEF
Trenér Španělska Luis de la Fuente (61) vyjádřil spokojenost s vítězstvím, výkonem i přístupem, který viděl u svých hráčů v úspěšném kvalifikačním zápase s Norskem (3:0). Před úterní bitvou se Skotskem mu udělal radost také debutant Joselu (32), který strávil na trávníku 10 minut a vstřelil dva góly.

Španělsko – Norsko 3:0

Ještě než se nový trenér španělského národního týmu pustil do rozboru vítězství 3:0 nad Norskem, poděkoval Málaze "za přijetí, chování a neustálé povzbuzování".

Hned poté však začal s důkladným rozborem toho, co se stalo v zápase, na který nikdy nezapomene, neboť po několika letech strávených u reprezentace do 21 let poprvé vedl seniorský výběr La Roja.

"Musíme stále růst, s těmito pěti dny jsem však velmi spokojen. Začínáme vnímat situace, které si vytváříme, a jsem přesvědčen, že až se lépe poznáme a budeme spolupracovat, porosteme po všech stránkách," zhodnotil trenér začátek svého nového angažmá.

De la Fuente se rovněž zastavil u zraněného Erlinga Haalanda, přičemž připustil, že s jeho přítomností by byl duel s Nory přeci jen jiný: "Zápasy ovšem musíte hrát s tím, co máte, a ne s předpoklady. Doufejme, že se Haaland uzdraví, stejně jako se brzy uzdraví naši hráči."

Radost mu udělal střídají Joselu, který naskočil na posledních 10 minut a vstřelil dva bleskurychlé góly. "Je důležité mít takové hráče. Mám štěstí, že mám možnost pracovat se zkušenými, všestrannými a velmi komplexními hráči. Joselu si tento debut a vstřelení dvou gólů, které jsou výsledkem jeho velké profesionality a tvrdé práce, právem zaslouží," řekl de la Fuente na adresu španělského hrdiny a vzápětí dodal: "Má fantastické sebevědomí a jsem rád, že se mohu spolehnout na jeho přístup a chování."

"Chci, aby hráči ze sebe vydali to nejlepší. Důležitý je přístup, s jakým jdou do zápasu. Co se týče obrany, pracujeme na velmi vysokém presinku. Zápasy vás však někdy vedou k tomu, že bráníte ve středním nebo nízkém bloku, a to mi nevadí. Jen to musíte dělat dobře," poukázal trenér La Roja na taktický plán.

V úterý čeká Španělsko další výzva, tentokrát se představí v Glasgow proti Skotsku. "Uvidíme zda budeme muset udělat změny. Ale jsem klidný. Zápas ve Skotsku bude jiný, doma hrají s velkou energií. Budeme se snažit, abychom to zvládli," uzavřel nástupce Luise Enriqueho.