Kapitán zavelel. Souček v boji o ME z penalty vystřelil výhru 1:0 nad Faerskými ostrovy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán zavelel. Souček v boji o ME z penalty vystřelil výhru 1:0 nad Faerskými ostrovy

Aktualizováno
Tomáš Souček vstřelil jediný gól.
Tomáš Souček vstřelil jediný gól.Profimedia
Česká reprezentace splnila povinnost, když v osmém kole kvalifikační skupiny E o postup na mistrovství Evropy porazila Faerské ostrovy 1:0. Domácí tým nastřádal už během prvního poločasu více než 20 střeleckých pokusů, do šaten se přesto odcházelo za bezbrankového stavu, rozhodnutí tak přinesl až po změně stran z pokutového kopu Tomáš Souček (28). Český výběr se ve skupině posunul na postupové druhé místo o bod před třetí Polsko, které jen remizovalo 1:1 s Moldavskem a má odehráno o zápas více.

Česko – Faerské ostrovy 1:0

Od úvodního hvizdu se tým s lvíčkem na prsou dle očekávání na Faeřany vrhl. Už ve čtvrté minutě rozezněl levou tyč soupeřovy brány technickou ranou z hranice pokutového území Michal Sadílek. Následně Češi pokračovali ve velké střelecké aktivitě, ovšem potřebnou kvalitu vyslané pokusy postrádaly.

K otevření skóre měl nejblíž ve 35. minutě Hložek, který se postavil k přímému kopu z nadějné pozice za vápnem, ale jeho jedovatý projektil zase orazítkoval jen brankovou konstrukci. Útočník Leverkusenu v závěru ještě předvedl pohledné akrobatické zakončení, bohužel pro něj to přehnal s razancí. Do kabin se tak šlo i přes dominanci domácího týmu za bezgólového stavu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Děj druhého poločasu byl totožný jen z pohledu statistiky držení míče. Svěřenci trenéra Šilhavého strávili většinu času na útočné polovině, jenže kvůli nepřesné kombinaci a špatné finální fázi se s outsiderem viditelně trápili. Národní tým vysvobodila až událost ze 76. minuty, kdy Odmar Faerö v pokutovém území zablokoval rukou přízemní přihrávku.

K zahrávání pokutového kopu se postavil kapitán Souček a chladnokrevně rozvlnil síť. V závěru utkání soupeř své útočné linie viditelně otevřel, na změnu stavu to ovšem žádný vliv už nemělo.

Česko zvítězilo a udrželo si slušné šance na postup. Další zápas jej čeká 17. listopadu v Polsku, Faeřané zakončí kvalifikaci 20. listopadu soubojem s Albánií.

Tabulka skupiny E.
Tabulka skupiny E.Livesport