Poláci zveřejnili nominaci na zápas s Čechy: Je v ní Lewandowski, chybí útočník z Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poláci zveřejnili nominaci na zápas s Čechy: Je v ní Lewandowski, chybí útočník z Juventusu
Lewandowski je po zranění zpátky a nechybí ani v nominaci Polska.
Lewandowski je po zranění zpátky a nechybí ani v nominaci Polska.Profimedia
V nominaci polské fotbalové reprezentace na zápas evropské kvalifikace s českým týmem a přípravné utkání s Lotyšskem nechybí největší hvězda Robert Lewandowski (35). Zkušený útočník Barcelony se vrátí do národního mužstva po dvou měsících, v říjnu kvůli zranění scházel.

Trenér Michal Probierz naopak do nominace, čítající 25 jmen, překvapivě nezařadil jiného ofenzivního hráče Arkadiusze Milika z Juventusu Turín. Znovu chybí také zkušený záložník Grzegorz Krychowiak hrající saúdskoarabskou ligu.

Ze základní sestavy z úvodního vzájemného duelu s Čechy, v němž Poláci v březnu v Edenu na startu kvalifikace prohráli 1:3, nejsou v nominaci obránce Michal Karbownik a záložníci Karol Linetty s Krystianem Bielikem.

Probierzovi svěřenci přivítají český tým ve svém závěrečném utkání kvalifikace 17. listopadu ve Varšavě a o čtyři dny později nastoupí v přípravě proti Lotyšsku. Poláci figurují ve skupině na třetím místě a k přímému postupu na šampionát v příštím roce v Německu jim nemusí stačit ani vítězství. Česko má utkání k dobru a bez ohledu na výsledek z Varšavy by ho poslala na závěrečný turnaj výhra v následném domácím duelu s Moldavskem.

Zápasový program fotbalistů Polska.
Zápasový program fotbalistů Polska.Livesport

Nominace Polska

Brankáři: Marcin Bulka (Nice/Fr.), Lukasz Skorupski (Boloňa/It.), Wojciech Szczesny (Juventus Turín/It.).

Obránci: Jan Bednarek (Southampton/Angl.), Pawel Bochniewicz (Heerenveen/Niz.), Matty Cash (Aston Villa/Angl.), Tomasz Kedziora (PAOK Soluň/Řec.), Jakub Kiwior (Arsenal/Angl.), Patryk Peda (Spal/It.), Bartlomiej Wdowik (Bialystok), Mateusz Wieteska (Cagliari/It.).

Záložníci: Adrian Benedyczak (Parma/It.), Patryk Dziczek (Gliwice), Przemyslaw Frankowski (Lens/Fr.), Kamil Grosicki (Štětín), Jakub Piotrowski (Ludogorec Razgrad/Bulh.), Bartosz Slisz (Legia Varšava), Damian Szymaňski (AEK Atény/Řec.), Sebastian Szymaňski (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Pawel Wszolek (Legia Varšava), Nicola Zalewski (AS Řím/It.), Piotr Zieliňski (Neapol/It.).

Útočníci: Adam Buksa (Antalyaspor/Tur.), Robert Lewandowski (FC Barcelona/Šp.), Karol Šwiderski (Charlotte/USA).