Povolají Španělé do reprezentace šestnáctiletý talent? Mohl by pláchnout do Maroka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Povolají Španělé do reprezentace šestnáctiletý talent? Mohl by pláchnout do Maroka
Lamine Yamal v utkání proti Cádizu.
Lamine Yamal v utkání proti Cádizu.Profimedia
Lamine Yamal (16), který je odchovancem Barcelony, dostává pod trenérem Xavim Hernándezem stále více prostoru. V posledním utkání proti Cádizu se mladíček dokonce objevil v základní sestavě. Není se co divit, že jeho výkony nezůstaly utajeny ani trenérovi španělské reprezentace Luisovi de la Fuentemu, jenž uvažuje o jeho povolání na zápasy proti Gruzii a Kypru, které se týkají kvalifikace o Euro 2024.

Lamine Yamal (16) je hráč, který si za necelé dva týdny získal srdce fanoušků Barcelony. Mimořádný talent debutoval v základní sestavě katalánského velkoklubu minulou neděli proti Cádizu a prezentoval se vynikajícím výkonem. Při absenci Raphinhy se trenér Xavi Hernández rozhodl pro Yamala, který byl spolu s Pedrim a Gündoganem jednou z hvězd zápasu.

Yamalovi se zápas proti Cádizu povedl.
Yamalovi se zápas proti Cádizu povedl.Livesport

Yamalova absence v reprezentačním výběru do 18 let (kterou v úterý představil José Lana) vyvolala zvěsti o jeho možném povolání na zápasy s Gruzií a Kyprem.

Yamal se narodil ve Španělsku. Jeho otec však pochází z Maroka a matka se narodila v Rovníkové Guineji. Mimořádně talentovaný hráč si tedy může vybírat ze tří reprezentací. Podle dostupných informací ho už bedlivě sleduje Maroko.

"Všichni o něm mluví a ptají se, jestli ho "neukradneme" Španělsku. Jeho otec je Maročan, matka pochází z Rovníkové Guineje a on se narodil ve Španělsku, takže si může vybrat mezi třemi národními týmy. Nakonec bude hrát tam, kde se cítí nejlépe, kde mu to velí srdce," řekl Rabie Takassa, skaut marocké federace.