Česko – Albánie 1:1. Národní tým v Edenu nepotvrdil roli papírového favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Překvapivá ztráta s Albánií. Národní tým s houževnatým soupeřem remizoval 1:1

Aktualizováno
Národní tým svou herní převahu nedokázal přetavit ve výhru.
Národní tým svou herní převahu nedokázal přetavit ve výhru.Profimedia
Česká reprezentace remizovala v rámci skupiny E v pátém kvalifikačním kole na Euro 1:1 s Albánií. Zápas, který byl z obou stran velmi energický, nenabídl mnoho vyložených šancí. Již třetí přesnou trefu v kvalifikaci si připsal Václav Černý, ovšem ani jeho gól na výhru nad Albánci nestačil. Parádní střelou z dálky se totiž v 66. minutě zaskvěl záložník Sassuola Nedim Bajrami, který tak zajistil hostům cenný bod.

Česko – Albánie 1:1

Oba týmy se ničeho nebály a do utkání vlétly vší silou, avšak první ohrožení branky přišlo až v 11. minutě, kdy to z dálky vyzkoušel Černý, ovšem zkušenému Etritovi Berishovi jeho pokus problém nedělal. Na nějaké větší šance byl zápas poměrně chudý, nicméně ve 25. minutě se po centru z hloubi pole k hlavičce dostal kapitán Tomáš Souček, načež míč vytěsnil nad branku Berisha.

Dravěji však působili Albánci a několikrát pořádně zavařili české obraně. Krátce před odchodem do kabin měl gól na noze po skvěle vystižené přihrávce Souček, jenže slabší levačkou nakonec neskóroval kvůli teči jednoho z bránících hráčů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po přestávce jakoby hosté rezignovali na všechny útočné snahy. Skvělý presink domácích jim nedovoloval rozehrát a nutil je nakopávat, na což byly připraveny obranné řady Česka. To se jim vymstilo už v 58. minutě, kdy po fantastické práci Součka v jednoduché pozici nezklamal Václav Černý.

I přes drtivý tlak ale vedení domácím nevydrželo. Po chybě v obraně se rozhodl s ničím nepárat Bajrami a z úctyhodné vzdálenosti propálil vše, co mu stálo v cestě. V soupeřově vápně byl opět nebezpečný kapitán Sparty Ladislav Krejčí, avšak Berisha vytáhl z rukávu famózní zákrok.

Česká reprezentace tak důležitý duel nezvládla podle očekávání a s týmem z Balkánu získala jen bod. Nyní ji bude čekat přátelský zápas s Maďarském, který se uskuteční v neděli 10. září v Budapešti. Albánie změří síly ve stejný den v rámci skupiny s Polskem.

Aktuální tabulka skupiny E