Ronaldo neodmítl ani pozvánku na Lichtenštejnsko. Chci další rekordy, vysvětloval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo neodmítl ani pozvánku na Lichtenštejnsko. Chci další rekordy, vysvětloval

Ronaldo by rád překonal rekord v počtu odehraných zápasů v reprezentaci.
Ronaldo by rád překonal rekord v počtu odehraných zápasů v reprezentaci.Profimedia
Cristiano Ronaldo (38) pozvánky do portugalského národního týmu neodmítá, i když se hraje třeba "jen" s Lichtenšejnskem a Lucemburskem. Před startem kvalifikace na mistrovství Evropy 2024 naznačil, že ho lákají nové rekordy. Promluvil také o lize v Saúdské Arábii, ve které od ledna nastupuje.

Portugalsko má nového trenéra Roberta Martíneze a ten na fotbalovou ikonu, aktuálně hrající za Al-Nassr, nezapomněl. Ronaldo pak novinářům prozradil, že si pozvánky považuje. "Rekordy mě motivují. Chci se stát hráčem, který bude mít historicky nejvíc startů za národní tým. Na to bych byl hrdý," vyprávěl.

Právě na loňském mistrovství světa v Kataru zaznamenal 196. start za Portugalsko a vyrovnal dosavadní rekord Badera Al-Mutawy z Kuvajtu. Sám přitom už s velkým náskokem drží rekord v počtu gólů v reprezentačním dresu, nastřílel jich 118.  "Ale tím to nekončí, stále chci dostávat pozvánky a hrát za Portugalsko," dodává. Pokud nastoupí do obou zápasů kvalifikace s Lichtenštějnskem a Lucemburskem, osamostatní se na první příčce se 198 zápasy za reprezentaci.

Ronaldova mezinárodní kariéra začala v srpnu 2003 v přátelském utkání proti Kazachstánu a od Eura 2004 reprezentoval Portugalsko ve všech mezinárodních soutěžích. Těžké chvíle ale prožíval na posledním světovém šampionátu, kdy se nevešel do základní sestavy.

Liga v Saúdské Arábii je náročná

Dnes hraje Ronaldo na klubové úrovni v Saúdské Arábii a od ledna stihl v 10 zápasech tamní ligy devětkrát skórovat. "Myslím, že lidé by se měli začít na saúdskou ligu dívat jinak. Samozřejmě to není Premier League, kdybych to tvrdil, tak bych lhal. Ale je velmi náročná a to mě příjemně překvapilo. Jsou tam dobré týmy a liga je vyrovnaná," říká přesvědčivě. 

Podle něj se soutěž v budoucnu může zařadit mezi nejkvalitnější ligy světa. Jsem si jistý, že v nadcházejících letech půjde o čtvrtou, pátou, nebo šestou nejnáročnější soutěž světa," myslí si portugalská hvězda.