Šilhavý doplnil nominaci pro klíčové duely o Euro. Nakonec jede i Čvančara se Zimou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šilhavý doplnil nominaci pro klíčové duely o Euro. Nakonec jede i Čvančara se Zimou

Tomáš Čvančara byl donominován do reprezentace.
Tomáš Čvančara byl donominován do reprezentace.Profimedia
Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý (62) doplnil nominaci na listopadové závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a s Moldavskem o útočníka Tomáše Čvančaru (23) a obránce Davida Zimu (23). Národní tým o tom informoval na webu FAČR. Mužstvo se sejde v pondělí v Praze v 25 hráčích.

Šilhavý už na úterní tiskové konferenci, kde oznámil nominaci, avizoval, že v dalších dnech pozve ještě jednoho defenzivního a ofenzivního hráče. Z obránců vybral Zimu, který po nedávném zranění začal nastupovat za FC Turín. Stoper, jenž ve středu oslavil 23. narozeniny, má v reprezentačním "áčku" na kontě 17 startů.

Z ofenzivních hráčů se dostalo na Čvančaru. Šilhavý v úterý prohlásil, že útočníka nezařadil do původní nominace kvůli slabší aktuální formě. Čvančara však v pátek v bundeslize vítězným gólem přispěl k výhře Mönchengladbachu 4:0 nad Wolfsburgem a pozvánky se nakonec dočkal. Za národní A-mužstvo zatím zasáhl do pěti utkání, jedinou branku dal při triumfu 3:1 doma nad Polskem v úvodu této kvalifikace.

"Tomáš Čvančara zareagoval na moje slova o sportovní formě tím nejlepším možným způsobem, když v pátečním bundesligovém zápase otevřel skóre a hrál dobře. Už na tiskové konferenci jsme říkali, že bychom si takovou reakci představovali. Bylo by skvělé, kdyby na to navázal i proti Polsku nebo Moldavsku," prohlásil Šilhavý.

Jeho svěřenci se k listopadovému srazu sejdou v pondělí v poledne. "Pokud se přes víkend nic nestane, tým je v tomto složení kompletní," poznamenal reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Aktuální tabulka. (11.11.)
Aktuální tabulka. (11.11.)Livesport

V pátek český celek nastoupí ve Varšavě proti Polsku a o tři dny později přivítá v posledním utkání kvalifikační skupiny v Olomouci Moldavsko. Národní tým drží v tabulce postupové druhé místo. K účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí porazit Moldavsko.