Španělsko vs. Brazílie: Šest gólů, tři penalty i Endrickova první trefa na Santiago Bernabéu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Španělsko vs. Brazílie: Šest gólů, tři penalty i Endrickova první trefa na Santiago Bernabéu
Endrick vstřelil za brazilskou reprezentaci dvě branky během 65 odehraných minut.
Endrick vstřelil za brazilskou reprezentaci dvě branky během 65 odehraných minut.Profimedia
Ostře sledované přátelské utkání mezi Španělskem a Brazílií skončilo smírným výsledkem 3:3. Domácí se sice poměrně rychle ujali dvoubrankového vedení, o to je však na Santiago Bernabéu postupně připravili současný hráč Realu Madrid Rodrygo (23) a budoucí hvězda Bílého baletu Endrick (17). Když už to v závěru po druhé úspěšné Rodriho penaltě přece jen vypadalo na vítězství La Roja, udeřil rovněž z pokutového kopu Lucas Paquetá (26) a zařídil remízu.

Nový kouč Brazílie Dorival Júnior se sice nemohl na krátkém turné po Evropě spoléhat na řadu opor, přesto při své pikantní premiéře na anglické půdě oslavil výhru 1:0. Gólem se na ní podílel teprve 17letý Endrick, který bude od léta oblékat dres Realu Madrid. Právě na stadionu tohoto velkoklubu čekal Selecao další prestižní přátelský duel. Španělé se na něj nenaladili ideálně, když jim Kolumbie naposledy připravila první porážku po necelém roce.

Do střetnutí fotbalových gigantů nicméně vstoupil domácí tým o poznání lépe. V 11. minutě prokázal své fotbalové dovednosti průnikem ve vápně Lamine Yamal a jelikož ho následně Joao Gomes zastavil nedovolenými prostředky, musel sudí nařídit pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Rodri a ranou do středu branky suverénně proměnil. Evropský mančaft navýšil svůj náskok v 36. minutě, parádní kontrolu nad balonem prokázal a následně technickou ranou síť rozvlnil Dani Olmo. Kanárci ovšem na inkasovaný gól zareagovali nejlepším možným způsobem. Hrubou chybu Unaie Simóna v rozehrávce dokázal precizním lobem zpoza vápna potrestat Rodrygo.

Krátce po změně stran navázal na jeho zásah Endrick, který odražený balon nasměroval perfektním volejem rovnou do sítě. Na listinu střelců se 17letý supertalent zapsal pouhých pět minut po svém příchodu na hřiště. V 74. minutě mohl Olmo poslat svůj tým zpět do vedení, jeho přízemní ránu ovšem ztlumil Bento a ačkoliv mu následně vyklouzla, žádný ze Španělů již zakončit nedokázal. Španělé ovšem dostali v 87. minutě od hlavního rozhodčího další dárek v podobě pokutového kopu, tentokráte byl potrestán nedobře načasovaný zákrok Andrease Pereiry. Také svou druhou penaltu v zápase dokázal proměnit Rodri. Neskutečně dramatický závěr korunovala sedmá nastavená minuta, kdy se po faulu Daniela Carvajala dočkala zahrávání pokutového kopu také Brazílie. Ani Paquetá se svou chytrou ranou na levou stranu nemýlil.

Teprve druhý vzájemný souboj v tomto století tak skončil nerozhodným výsledkem. Španělsko odstartuje letní přípravu na Euro 5. června proti Andoře. Brazílie se při červnovém srazu vrátí na domovský kontinent, kde vyzve Mexiko a USA.