Vyhrát? Na to jsme prostě neměli, byl to zvláštní zápas, prohlásil Brabec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vyhrát? Na to jsme prostě neměli, byl to zvláštní zápas, prohlásil Brabec
Rozčarovaný Jakub Brabec.
Rozčarovaný Jakub Brabec.Profimedia
Stoper Jakub Brabec (30) si myslí, že české fotbalové reprezentaci bezbrankový kvalifikační zápas v Moldavsku o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu jednoznačně nevyšel a na výhru neměla. Zápas v Kišiněvě označil za zvláštní. A doufá, že si z něj národní tým vezme ponaučení do dalších bojů.

Hráč řeckého Arisu Soluň byl podle svého zvyku otevřený. A kritický. "Ke gólu jsme měli hodně daleko, bohužel. Utkání nám jednoznačně nevyšlo podle našich představ. Jen to dokazuje, že týmy jsou vyrovnanější, dokážou běhat a bránit. Dnes jsme na soupeře recept nenašli," řekl Brabec po zápase.

Nakonec to podle něj mohlo dopadnout dokonce i hůř. "Bylo to takové utkání, že bych se ani nedivil, kdyby nám dali nějaký blbý gól, protože to byl jednoznačně zvláštní zápas. Měli jsme spoustu soubojů. Nechci to házet na podcenění, na to, že by někdo něco vynechal. Všichni makali a snažili se, přesto nám to fotbalově jednoznačně nevyšlo. Na výhru jsme dneska prostě neměli," pokrčil rameny.

Moldavsko se spoléhalo na pevnou obranu. "Nebylo tolik prostoru, nebylo kam nabíhat. Nedostali jsme se přes dlouhé balony do nějakých šancí, kombinační fotbal moc nešel. Těžké..." ulevil si Brabec. Největší šanci Česka měl v závěru první půle kapitán Tomáš Souček, jenže v nelehké pozici trefil zblízka břevno.

Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého vstoupili do kvalifikace v pátek domácí výhrou 3:1 nad Poláky, zatímco Moldavsko před vlastními diváky hrálo s Faerskými ostrovy 1:1. "To jsou nesrovnatelné zápasy, úplně jiný fotbal," podotkl Brabec. 

Statistiky utkání

V příštím kvalifikačním utkání se národní tým představí 17. června na Faerských ostrovech. "Může to vypadat úplně stejně, může to být stejně těžké utkání. Třeba nám tohle pomůže k tomu, abychom do dalších zápasů našli recept, jak to zlomit," mínil stoper.

Češi vedou skupinu E o bod před Polskem, které v souběžně hraném duelu porazilo Albánii 1:0. "Na začátku bychom čtyři body brali, teď určitě ne. Důležité je, abychom na konci byli první, nebo druzí," uzavřel Brabec.