EKL: Ingsova první evropská trefa West Hamu nestačila. Fiorentina deklasovala Lech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
EKL: Ingsova první evropská trefa West Hamu nestačila. Fiorentina deklasovala Lech
Aktualizováno
Danny Ings poslal West Ham v Gentu do vedení, domácí ve druhé půli srovnali na konečných 1:1.
Danny Ings poslal West Ham v Gentu do vedení, domácí ve druhé půli srovnali na konečných 1:1.AFP
Do čtvrtfinálové fáze vstupuje úvodními čtyřmi zápasy i Evropská konferenční liga. West Ham s Vladimírem Coufalem v sestavě remizoval 1:1 na hřišti Gentu, český obránce se dlouhým autovým vhazováním podílel na vedoucím gólů Kladivářů. Domácí ve druhé půli vyrovnali a soupeře přestřílel 20:4, obrat už ale nedotáhli. Anderlecht porazil Alkmaar, Basilej remizovala s Nice a Fiorentina triumfovala na hřišti Lechu Poznaň 4:1, Antonín Barák odehrál posledních pět minut.

Gent – West Ham 1:1

Přestože byli po většinu utkání aktivnější hráči Gentu, vedení se ujal na konci první půle londýnský celek. Premiérovým zásahem na evropské scéně se o to zasloužil kanonýr Danny Ings, jenž však většinu kariéry strávil v klubech druhého sledu. Po změně stran ovšem zaúřadovali také domácí, když za ně dokázal srovnat Hugo Cuypers. Z českých reprezentantů se na trávník dostal pouze Coufal, který odehrál celé utkání a v jeho závěru viděl žlutou kartu. Tomáš Souček přihlížel zápasu z lavičky.

Anderlecht – AZ Alkmaar 2:0

Vítěznou branku obstaral již ve 22. minutě přesně mířenou hlavičkou panamský obránce Michael Murillo, pro něhož se jednalo o třetí přesný zásah v soutěži. Ve druhém poločase vedení ještě pojistil Majeed Ashimeru, když využil jednu z mála šancí, které Les Mauves et Blancs měli k dispozici. Belgičané tak prodloužili sérii neporazitelnosti na sedm utkání v řadě.

Basilej – Nice 2:2

Nice se do čtvrtfinále evropského poháru probojovalo poprvé od sezony 1959/1960. Utkání se proměnilo ve střelecké dostihy dvou ve formě hrajících mužů. Skóre otevřel z penalty domácí Zeki Amdouni, jenž se tak prosadil už ve čtvrtém klání této soutěže v řadě. Ještě do přestávky ovšem překlopil stav na stranu hostů Terem Moffi, přičemž parádní nůžky z nastavení první půle byly už jeho 19. soutěžním gólem v této sezoně. Švýcarský reprezentant Amdouni se nenechal zahanbit a gólem v 71. minutě stanovil konečný výsledek.

Lech Poznaň – Fiorentina 1:4

Vysokou výhru odstartoval už ve čtvrté minutě ve formě hrající Arthur Cabral, jenž se přesným zásahem dotáhl na čelo tabulky střelců celé soutěže. Domácí na jeho trefu ještě dokázali zareagovat, hosté však následně převzali iniciativu a přidali další tři přesné zásahy. Tím vítězným se nakonec prezentoval Nicolás González. Italský celek tak ve vyřazovací fázi vstřelil ve čtyřech z pěti duelů alespoň tři góly a učinil zásadní krok k postupu do semifinále. Barák se na hrací plochu podíval až v 85. minutě.