EL: Feyenoord potvrdil formu, Manchester United ztratil dvougólové vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
EL: Feyenoord potvrdil formu, Manchester United ztratil dvougólové vedení
Aktualizováno
Mats Wieffer se raduje z gólu, jímž rozhodl úvodní utkání čtvrtfinále EL proti AS Řím.
Mats Wieffer se raduje z gólu, jímž rozhodl úvodní utkání čtvrtfinále EL proti AS Řím.AFP
Úvodními čtvrtfinálovými zápasy pokračuje po měsíční pauze Evropská liga. Feyenoord potvrdil skvělou formu z nizozemské ligy, v níž táhne sérii osmi vítězných zápasů, výhrou 1:0 nad AS Řím. Aktuálně třetí tým Serie A přitom mohl jít v závěru prvního poločasu do vedení, jenže Lorenzo Pellegrini zahodil penaltu. Leverkusen, za který v závěru naskočil Adam Hložek, doma remizoval s belgickým celkem Royale Union. Juventus přehrál Sporting a Manchester United ztratil na Old Trafford dvougólové vedení nad Sevillou a jen remizoval 2:2.

Feyenoord – AS Řím 1:0

Vlci krátce před odehranou půlhodinou ztratili hvězdného Paula Dybalu, jenž musel vinou zranění střídat. Stejný osud potkal už v čase jednogólového vedení nizozemského celku, o které se povedeným volejem postaral v 54. minutě Mats Wieffer, Tammyho Abrahama. Smolný duel hostů demonstroval i závěr první půle, v němž z pokutového kopu trefili pouze tyč.

Leverkusen – Royale Union SG 1:1

Střelecký účet utkání otevřel v 51. minutě hostující Victor Boniface. Nigerijský útočník, jenž je spojován s přestupem do Bundesligy, se na německé půdě trefil i v osmifinále, kdy dvakrát skóroval do sítě Unionu Berlín. V Leverkusenu se však o vítěznou trefu nakonec nejednalo, jelikož v závěru dokázal srovnat Florian Wirtz. O výkonu Farmaceutů nejlépe hovořil fakt, že se jednalo o jejich první zakončení mezi tři tyče v duelu. Už za vyrovnaného stavu se na hřiště dostal Adam Hložek, Patrik Schick v nominaci opět scházel.

Juventus – Sporting 1:0

Ačkoliv byli po většinu utkání nebezpečnější hosté z Portugalska, jediným, kdo se gólově prosadil, byl v 73. minutě Federico Gatti. Ten se po letním návratu z hostování ve druhé italské lize trefil v dresu Staré dámy vůbec poprvé. Stará dáma tedy potvrdila roli favorita a nakročila mezi nejlepší čtyři celky soutěže.

Manchester United – Sevilla 2:2

Fantastický duel prožil Marcel Sabitzer, jenž se hned v první půli v rozmezí sedmi minut dvakrát prosadil, čímž vyrovnal svůj střelecký účet za sezonu a půl v Bayernu, odkud v Anglii hostuje. Naopak Tyrell Malacia a Harry Maguire na zápas v dobrém vzpomínat nebudou. Oba totiž v infarktovém závěru poslali míč do vlastní sítě, čímž výrazně zvýšili šance Andalusanů do španělské odvety. Kolapsu domácích přihlížel z lavičky náhradníků i český gólman Radek Vítek.