Plzeň během tří minut otočila duel v Astaně a výrazně se přiblížila postupu ze skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň během tří minut otočila duel v Astaně a výrazně se přiblížila postupu ze skupiny

Aktualizováno
Plzeň urvala důležité body.
Plzeň urvala důležité body.Profimedia
Fotbalisté Plzně ve druhém kole skupiny C Konferenční ligy vyhráli v Astaně 2:1. Viktoriáni se do Kazachstánu vrátili po měsíci a půl, přičemž stejně jako při úspěšném střetnutí s Tobolem padaly góly až ve druhém poločase. Bleskově po změně stran nejprve udeřili domácí, vyrovnat se však záhy povedlo Tomáši Chorému (28), jenž na rozdíl od víkendového šlágru proti Spartě, kdy hlavou nesportovně fauloval protihráče, využil tuto část těla pro skórování. Krátce po jeho trefě pak strhl vedení na stranu hostů šťastnou tečí Lukáš Kalvach (28).

Astana – Plzeň 1:2

První zakončení si vypracovali v sedmé minutě viktoriáni, když po faulu na Rafia Durosinmiho rozehrával těsně za hranicí vápna přímý kop Kalvach. Zkušený plzeňský záložník však nabídnutou příležitost nevyužil a branku Josipa Čondriče přestřelil. Krátce po odehrané čtvrthodině se na umělé trávě v Astana Areně propracoval k hlavičce Chorý, branku ale výrazně minul.

Fotbalisté klubu z hlavního kazašského města s přibývajícími minutami tempo zápasu vyrovnali a po zbylou část poločasu diváci sledovali převážně boj o střed hřiště.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po návratu z kabin se již ovšem skóre měnilo a byli to domácí, kteří se zásluhou Tomasova ujali vedení. Chorvatovu střelu z hranice vápna tečoval Sampson Dweh mimo dosah Jindřicha Staňka. Plzeňský obránce své zaváhání odčinil již o tři minuty později, kdy po jeho přesném centru vyrovnal hlavičkou k tyči Chorý. Viktoriáni nepolevovali a ještě před odehranou hodinou dokonali obrat, když ránu Jana Kopice nasměroval za záda Čondriče lehkou tečí Kalvach.

Západočeši soupeře přehrávali, s blížícím se koncem ale začali výrazněji hrozit rovněž Kazaši. V 73. minutě hlavičkoval střídající Dušan Jovančič pouze do míst, kde se nacházel připravený Staněk. Následně se plzeňský gólman zaskvěl i proti pumelici Makse Ebonga, kterou vytěsnil na roh. V nastavení měl ještě na hlavě vyrovnání Kamo Hovhannisyan, branku ale přestřelil.

Tabulka skupiny C