Tohle do fotbalu nepatří. Viníky potrestáme, reagoval West Ham na zranění Biraghiho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tohle do fotbalu nepatří. Viníky potrestáme, reagoval West Ham na zranění Biraghiho

Kapitán Fiorentiny Cristian Biraghi byl zasažen kelímkem do hlavy.
Kapitán Fiorentiny Cristian Biraghi byl zasažen kelímkem do hlavy.Profimedia
Vedení West Hamu United po finále Evropské konferenční ligy odsoudilo chování některých svých fanoušků, kteří během zápasu v pražském Edenu házeli na hřiště kelímky a jiné předměty, čímž způsobili kapitánovi Fiorentiny Cristianu Biraghimu (30) krvavé zranění na hlavě. Viníky slíbil potrestat.

"Takovéhle jednání do fotbalu nepatří a v žádném případě nereprezentuje hodnoty našeho klubu a drtivé většiny našich příznivců, kteří se tento týden v Praze chovali vzorně, stejně jako celé naše poslední dvě sezony v evropských pohárech," uvedl klub v prohlášení, které citovala agentura Reuters.

"V souladu s naším postojem nulové tolerance předáme policii informace o každém, koho se podaří identifikovat, a dostane zákaz na dobu neurčitou. Nebude smět na londýnský stadion a cestovat s klubem," oznámil čerstvý vítěz Konferenční ligy, jehož spolumajitelem je český miliardář Daniel Křetínský.

West Ham díky vítězství 2:1 získal první velkou evropskou trofej po 58 letech. Rozhodl o tom gól Jarroda Bowena z 90. minuty.

V noci po utkání se slavící fanoušci United v centru Prahy střetli s policií, která se jim snažila bránit v odpalování světlic. Ve středu odpoledne před zápasem policisté zadrželi 16 příznivců Fiorentiny, kteří napadli fanoušky West Hamu v baru a několik jich zranili.

Fiorentina – West Ham 1:2