Představí se Staněk znovu na San Siru? Slavia upravila soupisku pro EL, využila zranění Koláře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Představí se Staněk znovu na San Siru? Slavia upravila soupisku pro EL, využila zranění Koláře
Jindřich Staněk udržel při debutu čisté konto v derby.
Jindřich Staněk udržel při debutu čisté konto v derby.SK Slavia Praha
První ostrý start zvládl na jedničku. Jindřich Staněk (27) si v bezbrankovém derby na Letné připsal premiéru v dresu Slavie a brzy ho čeká další velký zápas. Už ve čtvrtek totiž bude reprezentační brankář k dispozici Jindřichu Trpišovskému pro utkání s AC Milán, s čímž se tak úplně nepočítalo.

AC Milán – Slavia Praha (čtvrtek 21:00)

Staněk po příchodu do Edenu laboroval s poraněným lýtkem a vedení vršovického klubu tak zapsalo na soupisku pro Evropskou ligu jiné tři novice – Davida Zimu, Ondřeje Zmrzlého a Hadjiho Malicka Dioufa.

V týdnu před 310. derby pražských "S" však reprezentační brankář zranění plně doléčil. Na Letné si v neděli odbyl soutěžní debut v novém dresu a čistým kontem pomohl svému týmu k zisku bodu.

Před blížícím se čtvrtečním startem osmifinále Evropské ligy, do nějž Slavia vstoupí zápasem s AC Milán na slavném San Siru, se před realizačním týmem Jindřicha Trpišovského příhodně otevřela velmi zajímavá příležitost. Zraněného Ondřeje Koláře, jehož trápí zlomenila člunkové kosti, totiž na soupisce pro EL nahradil právě Staněk.

Rodák ze Strakonic si tak bude moct připsat další start na ikonickém San Siru. V říjnu 2022 totiž před zraky tařka 72 tisíc fanoušků čelil ještě jako brankář Plzně v základní skupině Ligy mistrů Interu. Viktoria tehdy padla 0:4, její gólman ale předvedl fantastický výkon a pěti úspěšnými zákroky odvrátil ještě větší debakl.

Livesport Daily #206: Jak poslední dvě derby změnila příběh celé sezony.
Livesport