Přesvědčivý Leverkusen. Schick nastoupil ve velkém stylu, Hložek ke gólu přidal i asistenci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přesvědčivý Leverkusen. Schick nastoupil ve velkém stylu, Hložek ke gólu přidal i asistenci

Aktualizováno
Hložek odehrál celé utkání a připsal si gól i asistenci.
Hložek odehrál celé utkání a připsal si gól i asistenci.AFP
Patrik Schick (27) se postupně dostává do zápasového tempa, v pátém utkání za Leverkusen po návratu z marodky naskočil dokonce do základní sestavy a už v šesté minutě zařídil úvodní gól v duelu Evropské ligy proti norskému Molde. Prostor nastoupit hned od začátku přitom dostal po více než roce. V dresu Bayeru po jeho boku od začátku operoval i Adam Hložek (21), jenž se prosadil po hodině hry a o 10 minut později přidal ještě asistenci. Německý tým nakonec zvítězil 5:1.

Leverkusen – Molde 5:1

V nominaci pro domácí utkání Evropské ligy s Molde se objevili rovnou dva Češi, navrátilec Schick a paběrkující Hložek. Prvně jmenovaný nastoupil do zápasu od úvodního hvizdu naposledy 1. listopadu 2022 v Lize mistrů proti Bruggám. Tehdy odehrál 88 minut, neprosadil se a jeho Bayer pouze remizoval 0:0.

Ve čtvrtek večer to byla ovšem jiná píseň, český kanonýr už v šesté minutě zužitkoval pobídku od Roberta Andricha, připravil si míč na hranici velkého vápna a ukrytou střelou otevřel skóre v duelu s Molde. Ačkoli se mu v posledních čtyřech zápasech nedostávalo maximálního herního vytížení, protože členové realizačního týmu Leverkusenu nechtěli riskovat obnovení zranění, prosadil se 27letý reprezentant od svého návratu už potřetí.

Ve 22. minutě pak vedení německého celku navýšil Edmond Tapsoba a jen chvíli nato si vlastní gól vstřelil Nor Martin Ellingsen. Do konce poločasu už se skóre neměnilo. Po necelé hodině hry trávník sice opustil Schick, hned v 60. minutě z toho ovšem těžil druhý Čech na hrací ploše. Hložkovi totiž na první trefu v letošním ročníku Evropské ligy nahrál 18letý belgický talent Noah Mbamba, jenž na hřišti nahradil právě krajana bývalého sparťanského klenotu.

O 10 minut později napřáhl mladý Čech z velké dálky a přestože střela skončila v soupeřově síti, za autora branky byl označen Mbamba, jenž ji tečoval. Za hosty alespoň na výsledných 1:5 pár momentů nato snížil Eric Kitolano.

Kompletní výsledky Evropské ligy