Pokračování na Old Trafford? Nevím, prohlásil Ten Hag po triumfu v FA Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pokračování na Old Trafford? Nevím, prohlásil Ten Hag po triumfu v FA Cupu

Erik ten Hag stále neví, zda bude u kormidla i v příští sezoně.
Erik ten Hag stále neví, zda bude u kormidla i v příští sezoně.Profimedia
Příjemným překvapením skončila letošní sezona pro fanoušky Manchesteru United. Red Devils selhali v anglické Premier League, nicméně reputaci si napravili triumfem v FA Cupu, když svěřenci Erika ten Haga překvapivě našli recept na konkurenční Manchester City (2:1).

Právě 54letý nizozemský manažer byl nejostřeji sledovanou osobou celého londýnského odpoledne ve Wembley. Ten Hag je už delší dobu pod obrovským tlakem a Manchester United pod jeho vedením skončil na osmé příčce tabulky. Jedná se o nejhorší umístění klubu v historii Premier League, což přineslo další spekulace. Podle některých jsou jeho dny v klubu sečteny a nic na to neměl změnit ani výsledek včerejšího finále.

"Nevím," odpověděl na dotaz, zda bude pokračovat na Old Trafford. "Koncentruji se jen na to, abych správně připravil svůj tým, který se díky tomu bude zlepšovat, tohle je moje práce. Když jsem přicházel, byl v klubu nepořádek, dnes už jsme lepší, i když stále nejsme tam, kde bychom všichni chtěli být," dodal.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Ten Hag přišel do Manchesteru před dvěma roky a smlouvu má ještě na jednu sezonu. Manchesteru United se v sobotu vydařil první poločas, Alejandro Garnacho a Kobbie Mainoo mu zajistili dvoubrankový náskok a na vítězi již nic nezměnila ani 87. minuta, v níž snížil Jérémy Doku.

"Fotbal je o vyhrávání trofejí a já sám chci hrát ten nejlepší fotbal, dynamický a ofenzivní, v součtu je ale vše jen o výhrách a pohárech. A tuhle mentalitu se nám povedlo do kabiny přenést. Měli jsme poslední možnost a proměnili ji v úspěch. Jsem velmi pyšný na hráče a svůj trenérský tým," hodnotil sobotní úspěch.

Přehled zápasu Man. City – Man. United 1:2