Pouť Brightonu FA Cupem skončila, Manchester United si zajistil finále v penaltách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pouť Brightonu FA Cupem skončila, Manchester United si zajistil finále v penaltách
Solly March v sedmé sérii z penaltového puntíku selhal a postup do finále slaví Rudí ďáblové.
Solly March v sedmé sérii z penaltového puntíku selhal a postup do finále slaví Rudí ďáblové.
AFP
Manchester United zvítězil v semifinále FA Cupu nad Brightonem 1:0 po penaltovém rozstřelu. Vyrovnané utkání nabídlo možná překvapivě mírnou územní převahu Racků, ti se však ze hry nedokázali prosadit. Rudí ďáblové se tak nakonec mohli radovat z postupu, který jim v sedmé sérii penalt zajistil Victor Lindelöf (28). Díky němu si zahrají pikantní finále proti Citizens a zároveň alespoň částečně odčinili čtvrteční blamáž, jež znamenala konec v Evropské lize.

Brighton –⁠ Manchester United 0:0, 0:1pen

Brighton působil od úvodu aktivněji a okolo vápna soupeře byl jako v karuselu. Naproti tomu Manchester jako by se na začátku ještě vzpamatovával z evropské blamáže a do tempa se dostával až s ubíhajícím časem. Brighton měl sice mírnou převahu, nikdo se však nechtěl dopustit zbytečných chyb a až na výjimky byla první půle na šance poměrně chudá. Zvrat mohl v závěru poločasu zařídit Bruno Fernandes, jenže jeho přízemní rána těsně minula levou tyč.

Herní projev zůstal po změně stran téměř stejný, Racci si nadále užívali převahy v držení míče a United se víceméně jen bránili. Zajímavý úsek odšpuntovala příležitost Julia Encisa, jehož tvrdému projektilu pod břevno zabránil v cestě do sítě David de Gea. Z následného rohu se málem trefil Danny Welbeck, jenže hlavičkoval nad. Po řadě šancí modrobílých se probrali směrem dopředu i Rudí ďáblové, kteří marně dobývali pokutové území soupeře, a tak hrozili hlavně z dálky. Závěr základní hrací doby se nesl v duchu takticky svázaného boje, a šlo se tedy do prodloužení.

Penaltová série v utkání Brighton – Manchester United.
Livesport

V něm se na hráčích podepisovala jak únava, tak i značná míra nervozity. Primární cíl obou celků zřejmě byl vyvarovat se zbytečným chybám, čímž se počet nebezpečných zakončení snížil na minumum. K jednomu takovému se ve 105. minutě přece jen dostal Marcus Rashford, proti jehož střele parádně zasáhl gólman. V samotném závěru několikrát pálili Rudí ďáblové, Robert Sánchez však svůj tým podržel. Tím pro něj ale práce nekončila, ba naopak, o vítězi měl totiž rozhodnout penaltový rozstřel. United si tak na konečný triumf museli počkat do penalt, kde klíčový kop proměnil Lindelöf. Smolařem na opačné straně byl Solly March.