Obranu City neotevřely ani Břitvy ze Sheffieldu. Semifinálovým hrdinou je Mahrez

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Obranu City neotevřely ani Břitvy ze Sheffieldu. Semifinálovým hrdinou je Mahrez
Riyad Mahrez nasázel Sheffieldu hattrick.
Riyad Mahrez nasázel Sheffieldu hattrick.AFP
Manchester City nepřipustil v semifinále FA Cupu překvapení, když ve Wembley zdolal Sheffield United 3:0. Druholigový celek sice odstartoval utkání sympaticky, pak ale jeho snahy výrazně narušil faulem v pokutovém území Daniel Jebbison. Nařízenou penaltu proměnil Riyad Mahrez, který po hodině hry dvěma slepenými brankami završil hattrick. Alžířanův počin navíc favorit doplnil čistým kontem, svěřenci Pepa Guardioly tak v aktuálním ročníku Anglického poháru dosud neinkasovali.

Manchester City –⁠ Sheffield United 3:0

Do překvapivého vedení mohli jít ve druhé minutě po perfektně zahraném rohovém kopu The Blades. Iliman Ndiaye však z hranice malého vápna trefil pouze střed brány, kde se pohyboval připravený Stefan Ortega. Citizens po většinu času kontrolovali míč, ale jejich pomalá kombinace vedla k prvnímu zakončení až ve 23. minutě, kdy se k nepřesné střele zpoza vápna odhodlal Mahrez.

Krátce nato pálil z totožné pozice také Julián Álvarez. Argentinec sice mířil výrazně lépe, s jeho pokusem si ovšem poradil Wesley Foderingham. Obrana červenobílých trápila ofenzivní hvězdy Sky Blues až do 43. minuty, kdy pokutový kop po podražení Jebbisona s přehledem proměnil Mahrez.

Vybrané statistiky zápasu Manchester City –⁠ Sheffield United
Vybrané statistiky zápasu Manchester City –⁠ Sheffield UnitedLivesport

Vstřelená branka tým z Manchesteru evidentně povzbudila a po změně stran začal na trávníku ještě výrazněji dominovat. Převahu využil po hodině hry druhým gólem Mahrez. Defenziva soupeře se před zkušeným křídelníkem nepochopitelně rozestoupila a ten zakončil individuální akci skvěle umístěnou přízemní ranou.

Alžířan dokonal hattrick v 66. minutě, kdy nabídku Jacka Grealishe s lehkostí usměrnil za Foderinghama. Závěrečná část duelu se hrála v poklidném tempu a žádná vyložená příležitost už k vidění nebyla.