Pozitivní zprávy pro Guardiolu. De Bruyne, Doku a Haaland jsou blízko návratu do sestavy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pozitivní zprávy pro Guardiolu. De Bruyne, Doku a Haaland jsou blízko návratu do sestavy

De Bruyne je téměř připraven k návratu.
De Bruyne je téměř připraven k návratu.Reuters
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola (52) uvedl, že Erling Haaland (23), Kevin de Bruyne (32) a Jérémy Doku (21) už trénovali bez problémů. Zatím si ale není jistý jejich připraveností, což znamená, že případný start hvězdného tria v nedělním zápase FA Cupu proti Huddersfieldu zůstává nejistý.

Haaland, který je se 14 góly nejlepším střelcem Premier League, nehrál od 6. prosince kvůli zranění nohy. "Erlingovi se daří o něco lépe. Jérémy se cítí velmi dobře a Kevin také. Na dvou nebo třech trénincích už byli v pořádku, jejich stav se zlepšuje. Nevím, jak to bude v neděli nebo v Newcastlu, ale na další duely budou připraveni," řekl Guardiola novinářům.

De Bruyne, který se zotavuje po operaci podkolenní šlachy, za úřadující mistry nenastoupil od úvodního dne sezony, než se 30. prosince vrátil na lavičku v utkání proti Sheffieldu. Od začátku prosince je na marodce také Doku, kterého vyřadilo zranění zadního stehenního svalu.

Chybět bude i Rodri a Stones

Guardiola uvedl, že John Stones se po zranění kotníku ještě nevrátil k tréninku. Pro střetnutí s Huddersfieldem nebude k dispozici ani záložník Rodri. "Zemřel mu dědeček, a tak odjel do Madridu. V nejbližších dnech s námi nebude. Rodina je nejdůležitější," řekl španělský kouč.

"Chtěl bych, aby De Bruyne hrál tak, jak hrál posledních osm let. Nemyslím si, že by změnil své kvality, ale zranění bylo vážné a nejvíc se obávám toho, aby se mu neobnovilo," uvedl Guardiola.

Poté, co Manchester City v prosinci odehrál hned devět zápasů, v lednu ho čekají pouze čtyři. "Myslím, že Premier League přijala skvělé rozhodnutí udělat intenzivní Boxing Day a pak mít pauzu. I v těžkém období jsme vyhráli spoustu duelů. Teď je dobře, že nás čeká FA Cup, důležitý zápas na Newcastlu a pak více než dva týdny volna, abychom si osvěžili mysl," prohlásil trenér Citizens.

Zápasový program Manchesteru City.
Zápasový program Manchesteru City.Livesport

Přehled zápasu Manchester City – Huddersfield (15:00)