Chelsea – Preston 4:0. Outsider na Stamford Bridge v FA Cupu dlouho vzdoroval, tlak nakonec neustál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Preston na Stamford Bridge v FA Cupu dlouho vzdoroval, Chelsea nakonec uspěla čtyřikrát
Chelsea o výhře rozhodla ve druhém poločase.
Chelsea o výhře rozhodla ve druhém poločase.AFP
Fotbalisté Chelsea ve třetím kole FA Cupu nedopustili překvapení, když na vlastní půdě porazili Preston 4:0. První půle Blues vůbec nevyšla, na čemž měla podíl i pevná obrana hostů. Ta se ale po změně stran rozpadla, což gólem odstartoval Armando Broja (22), jenž se prosadil poprvé od začátku října minulého roku. Tým ze Stamford Bridge dokázal po hodině hry přidat v rozmezí tří minut další dvě trefy a nakonec si s poklidem zajistil postup do čtvrtého kola.

Chelsea – Preston 4:0

Chelsea na soupeře podle očekávání vyrukovala s aktivní hrou a téměř mu nepůjčovala balon, první pokus mířící mezi tři tyče si ale překvapivě připsali hosté. Will Keane ovšem slabou střelou zpoza vápna nenadělal Djorjdjemu Petrovičovi žádné problémy a na druhé straně navíc konečně začali hrozit Blues. Ve 22. minutě našel Enzo Fernández výborným pasem za obranu Colea Palmera, ten ale tváří v tvář brankáři prováhal ideální moment na střelu a míč i s přispěním Fredericka Woodmana skončil mimo.

Následně si domácí nepohlídali náběh Milutina Osmajiče, který se prohnal až k Petrovičovi, jenž si však s pokusem černohorského útočníka dokázal poradit. Velký favorit se pak celý zbytek první půle jen marně snažil prolomit odpor Prestonu, a do šaten se tak odcházelo za bezgólového stavu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Oboustrannou střeleckou impotenci ukončila až 58. minuta, v níž si výborný centr Mala Gusta našel naskakující Broja a hlavičkou, kterou ještě otřel o vzdálenější tyč, poslal Chelsea do vedení. O několik chvil později srdnatě bojující Preston podruhé potrestal Thiago Silva, jenž si našel balon z rohového kopu mířící k přední tyči a stejným způsobem jako jeho albánský kolega rozvlnil síť.

Senzační pasáž z pohledu Chelsea uzavřel Raheem Sterling, jehož přímý kop zhruba z 25 metrů zaplaval přímo do Woodmanovy sítě a definitivně zlomil odpor druholigového soka. V závěru po Sterlingově přihrávce přidal Fernández čtvrtý gól, jenž nejprve kvůli ofsajdu neplatil, po dlouhém přezkumu u videa ho však rozhodčí nakonec uznal.

Další výsledky FA Cupu

Zlepšenou formu z posledních týdnů si tak Chelsea přenesla i do FA Cupu. Svého dalšího soupeře se dozví při losu konaném 8. ledna.