Akinyemi rozstřílel Duklu a Karviná je blízko postupu. Sparta B v Třinci uhrála jen remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Akinyemi rozstřílel Duklu a Karviná je blízko postupu. Sparta B v Třinci uhrála jen remízu
Aktualizováno
Adeleke Akinyemi dal Dukle hattrick.
Adeleke Akinyemi dal Dukle hattrick.facebook.com/mfkkarvina
Fotbalisté Karviné zvítězili ve šlágru 27. kola FORTUNA národní ligy v Praze nad Duklou 3:0 a přiblížili se k postupu mezi elitu. Karviné zařídil hattrickem vítězství Adeleke Akinyemi (24), který skóroval ve třetím utkání po sobě. Slezané mají v čele neúplné tabulky již pětibodový náskok. Sparťanská rezerva jen remizovala v Třinci 2:2, přestože hrála od 42. minuty přesilovku. Prostějov zdolal Líšeň 2:1, Vlašim doma prohrála s Vyškovem 0:1.

Dukla Praha – Karviná 0:3

Nigerijský útočník otevřel skóre už v páté minutě po chybě domácí obrany a brejku dvou na jednoho. Ve 29. minutě zahrál domácí Zapletal ve vlastním vápně okolo brankové čáry rukou a dostal červenou kartu, gólman Pražanů Rada ale následně zneškodnil Budínskému penaltu.

Adeleke Akinyemi po změně stran trefil břevno a druhou branku přidal až v 67. minutě po další chybě domácí obrany a samostatném úniku. Za chvíli pak čtyřiadvacetiletý útočník zkompletoval hattrick.

Karviná je tři kola před koncem soutěže po roce blízko návratu mezi elitu. Dukla prohrála i druhý vzájemný zápas v sezoně a z pátého místa tabulky ztrácí na soupeře devět bodů. Přímo do první ligy postoupí jen vítěz soutěže, týmy na druhém a třetím místě čeká baráž.

Třinec – Sparta 2:2

Spartu v Třinci po vyloučení domácího Braka poslal tři minuty po pauze do vedení Schánělec, Slezané ale i v deseti nečekaně otočili stav. V 79. minutě srovnal Machuča a za další čtyři minuty se prosadil střídající Slaninka. V páté minutě nastavení zachránil hostům remízu opět Schánělec. Slezané dohrávali v devíti, v závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen ještě střídající Samiec.

Pražský klub ztratil body po čtyřech vítězstvích za sebou a v neúplné tabulce je sedmý. Třinečtí mají na předposledním místě stejně bodů jako čtrnáctá Opava.

Prostějov – Líšeň 2:1

Fotbalisté Prostějova porazili v domácím prostředí Líšeň 2:1. Klíčovým mužem hanáckého celku se stal jeho nejlepší střelec Jan Koudelka, jenž zvládl již v úvodní půlhodině dvakrát skórovat. Marvani kvůli jeho brankám nedosáhli na plný bodový zisk už počtvrté v řadě, což v kombinaci s výsledky konkurentů znamenalo pád na čtvrtou příčku tabulky.

Vlašim – Vyškov 0:1

Vyškov si s hráči sedmi různých národností v sestavě poradil s domácí Vlašimí 1:0. Ačkoliv se po většinu zápasu těšili herní převaze Středočeši, nakonec se zásluhou Fahada Baya dostali v 66. minutě do vedení hosté. Ugandský útočník si tak připsal teprve druhý přesný zásah v moravském klubu. Ten se díky zaváhání Líšně posunul na druhou příčku ligové tabulky se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Karvinou.

Tabulka Fortuna národní ligy