Českému trávníku poprvé vládl Faraon. Příbram výhrou oživila naděje na postup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Českému trávníku poprvé vládl Faraon. Příbram výhrou oživila naděje na postup

Egypťan Ahmed El Sheikh otvírá skóre zápasu s Opavou.
Egypťan Ahmed El Sheikh otvírá skóre zápasu s Opavou.Twitter / @fkviagempribram
Fotbalisté Příbrami porazili ve 27. kole Fortuna národní ligy na vlastním hřišti Opavu 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na druhou příčku neúplné tabulky. Rozhodující trefu obstaral ve 34. minutě Ahmed El Sheikh, čímž se stal prvním Egypťanem, kterému se kdy povedlo skórovat v jedné ze dvou nejvyšších českých soutěží. Hráč, jenž v minulosti natáhl přes hlavu reprezentační dres Faraonů, ukončil víc než měsíční čekání Středočechů na vítězství.

Ačkoliv tabulka seřazená dle očekávaných bodů zjištěných pohledem do pokročilých statistik ukazovala Opavu vysoko v horní polovině, ve skutečnosti se však Slezané strachují o záchranu. V cestě za ní si výrazně pomohli posledními dvěma koly, kdy obrali dva nejlepší týmy soutěže. Mezi ně se ještě před nedávnem řadila Příbram, jenže se kvůli pětizápasovému čekání na výhru propadla na čtvrtou příčku. Pátou prohru v řadě navíc proti Vyškovu naposledy odvracela až pozdní penaltou.

Do sestavy Středočechů se po jednozápasové absenci vrátil jeden z nejlepších střelců soutěže Tomáš Wágner, jeho přítomnost ovšem zkraje zápasu obrana soupeře téměř nepociťovala. Přesto ve 20. minutě dělily domácí od skórování pouhé centimetry, když El Sheikh namířil přímý kop z pravé strany na branku a Kryštof Lasák konečky prstů vytlačil míč na břevno.

Egypťan se tak své první trefy na českých trávnících dočkal až o necelou čtvrthodinu později. V posledních týdnech výborně hrající Jakub Zeronik pronikl do pokutového území a vyslal do malého vápna centr, na který si úspěšně naskočil právě muž s číslem 74 na zádech.

Po změně stran mohl vedení domácích zvýšit o poznání zkušenější střelec Wágner, k přetaženému centru se však musel natahovat a jeho akrobatické zakončení srazil jeden z obránců na rohový kop. Z něj sice Příbram neudeřila, povedlo se jí to ale z totožného typu standardní situace v 65. minutě, kdy Lasák špatně odhadl trajektorii míče a zaváhání gólmana dokonale využil Wágner. Zkušený útočník zaznamenal 15. trefu v sezoně a dotáhl se na vlašimského Suchana v čele tabulky střelců.

Žlutomodří se k ohrožení Václava Smrkovského prakticky nedostávali, sedm minut před koncem navíc téměř inkasovali potřetí. Unikající Zeronik si pohrál s posledním obráncem, následné zakončení však namířil jen vedle levé tyče.

Středočeši uspěli doma po třech porážkách a poprvé pod vedením kouče Krejčího. Třetí Líšeň i čtvrtý Vyškov se před ně mohou během víkendu vrátit. Opava nevyhrála venku podesáté za sebou a je na 14. místě.

Příbram – Opava 2:0