Rezerva Sparty potřetí v řadě ztratila náskok. Brno se rozjíždí, Prostějov sťal Řezníček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rezerva Sparty potřetí v řadě ztratila náskok. Brno se rozjíždí, Prostějov sťal Řezníček

Fanoušci Vyškova mohli oslavit výhru nad B-týmem Sparty.
Fanoušci Vyškova mohli oslavit výhru nad B-týmem Sparty.mfkvyskov.cz
Tabulka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má nového lídra. Vyškov využil pátečního zaváhání Dukly v Příbrami a po skalpu sparťanské rezervy se vyšvihl do čela. Letenský B-tým měl přitom nakročeno k vítězství, jenže stejně jako v předchozích dvou případech mu tři body ve druhé půli protekly mezi prsty. Do tempa se dostává Brno, které si veze výhru z Prostějova a zapisuje třetí triumf za sebou. O výhře Zbrojovky rozhodl Jakub Řezníček (35), jenž má po sedmi kolech na kontě stejný počet gólů.

Vyškov –⁠ Sparta Praha B 3:1

Vedení Pražanům zařídil ve 28. minutě šťastnou tečí při své premiéře devatenáctiletý Josef Stárek. Po změně stran však srovnal ze samostatného protiútoku pátou trefou v ročníku Idjessi Metsoko a v 71. minutě vystřelil domácím tři body Fahad Bayo. Příznivce hostů mohl těšit alespoň návrat krajního obránce Caspera Höjera, který nastoupil do prvního soutěžního klání od konce května, odehrál ovšem jen první poločas.

Prostějov –⁠ Zbrojovka Brno 0:1

Zbrojovka se nepovedeném začátku sezony nadechuje a třetím vítězstvím v řadě se opět přiblížila barážové třetí příčce. Domácí celek po šestigólovém výprasku od Chrudimi výrazně zapracoval na defenzivní činnosti, v klíčovém momentu si ovšem nedokázal pohlídat nejlepšího střelce soutěže Řezníčka, jenž v 61. minutě pohlednou trefou rozhodl. Hanáci tak v lize vyšli naprázdno potřetí za sebou a setrvávají na 15. pozici.

Líšeň –⁠ Kroměříž 1:0

Domácí přetavili střeleckou převahu ve vítězný gól ve 40. minutě, kdy se prosadil Marek Polášek, jenž s fotbalem začínal v prvoligovém Slovácku. V závěru navíc nováčkovi zkomplikoval snahu o vyrovnání Martin Kudela, jenž po druhé žluté kartě putoval pod sprchy. Brněnský tým se tak po nepříliš povedeném vstupu do sezony přiblížil třetí domácí výhrou za sebou pozicím, na které byl z posledních let zvyklý.

Tabulka F:NL