Baník dokončil příchod Adedirana, z Českých Budějovic přichází na hostování s opcí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Baník dokončil příchod Adedirana, z Českých Budějovic přichází na hostování s opcí
Adediran je v Baníku na hostování.
Adediran je v Baníku na hostování.fcb.cz.
Fotbalisty Ostravy posílí nigerijský ofenzivní hráč Quadri Adediran (23). Afričan bude v Baníku z Českých Budějovic zatím na ročním hostování s opcí. Ostrava o tom informovala na svém oficiálním webu. Autor dvou branek Dynama v podzimní části první ligy už je v Ostravě od minulého týdne, ale až v pondělí kluby oznámily dohodu o podobě jeho angažmá.

"Po dohodě mezi všemi stranami jsme se rozhodli jít cestou ročního hostování, což je dostatečně dlouhé období na to, abychom si pak vzájemnou spolupráci mohli objektivně vyhodnotit, posoudit a rozhodnout, zda využijeme i opci. Jak už jsem dříve řekl, Quadri v sobě má zajímavý potenciál a uvidíme, jak ho dokáže uplatnit v našem více konkurenčním prostředí. Pevně věřím, že tomu tak bude a že se mu bude v Baníku dařit," uvedl v prohlášení šéf sportovního úseku Ostravy Luděk Mikloško.

Během podzimu se spekulovalo, že o Adedirana má zájem také Slavia, ale v poslední době tyto hlasy utichly a poměrně rychle se po Novém roce zrodil jeho příchod do Baníku.

Rodák z Lagosu má v nejvyšší soutěži na kontě zatím 33 startů a pět vstřelených branek. "Jsem rád, že se to uzavřelo, mám jasno a už se můžu naplno koncentrovat na své výkony v Baníku. Vážím si té šance, že tady můžu být, a věřím, že to vrátím na hřišti," uvedl Adediran.

Ostrava současně ještě na úrovni FIFA řeší svůj spor s nigerijským klubem 36 Lions FC kvůli podílu z přestupu útočníka Muhameda Tijaniho do Slavie, momentálně má kvůli tomu zablokované přestupy. Administrativně tak Adedirana bude moci zaregistrovat až po vyřešení případu. Podle klubu to má být před oficiálním začátkem přestupního termínu 26. ledna.

Další přestupy a spekulace