České Budějovice povede na jaře trenér Lerch, v roli asistenta zůstává Kladrubský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

České Budějovice povede na jaře trenér Lerch, v roli asistenta zůstává Kladrubský

České Budějovice se ke změně trenéra neodhodlaly.
České Budějovice se ke změně trenéra neodhodlaly.Profimedia
Fotbalisty Českých Budějovic povede i v jarní části sezony trenér Jiří Lerch (52), který převzal mužstvo s Jiřím Kladrubským (38) v závěru podzimu. Poslední celek prvoligové tabulky se rozhodl nakonec neangažovat nového kouče a dát důvěru dosavadním asistentům. Dynamo o tom informovalo v tiskové zprávě.

Lerch s Kladrubským převzali mužstvo před posledním kolem podzimní části v zápase na stadionu Bohemians 1905 poté, co rezignoval druhý z dvojice předchozích koučů Tomáš Zápotočný. Krátce před ním skončil jeho kolega Marek Nikl.

Lerch, který v klubu v různých trenérských rolích působí už přes 11 let, zaskakoval coby hlavní kouč Dynama také ve dvou zápasech předloni na podzim po odvolání Jozefa Webera. Kladrubský je asistentem u A-mužstva rok a půl, nyní bude pokračovat se zvýšenými pravomocemi.

"Nakonec jsme se rozhodli pro tuto variantu. Mužstvu určitě pomůže fakt, že oba Jirkové už u týmu dlouhodobě působí a ví, jak s hráči pracovat," uvedl sportovní ředitel Jihočechů Milan Čadek.

"Slibujeme si od toho, že se mužstvo stabilizuje a semkne. Věřím, že nám toto rozhodnutí pomůže ve splnění hlavního cíle pro jarní část sezony, tedy abychom si i po konci ročníku udrželi prvoligovou příslušnost," doplnil Čadek.

České Budějovice jsou po podzimní části poslední.
České Budějovice jsou po podzimní části poslední.Livesport

Jihočeši v posledním podzimním kole pod vedením Lercha v Ďolíčku remizovali bez branek a v nejvyšší soutěži bodovali po sedmi porážkách. Z posledního místa ligové tabulky ztrácejí tři body na Zlín.

Českobudějovičtí nakonec neangažovali nového trenéra zřejmě i proto, že podle médií mají aktuálně finanční problémy. Údajně jednali s dvojicí bývalých koučů české reprezentace Karlem Jarolímem a Jozefem Chovancem. Současný českobudějovický majitel právník Vladimír Koubek, který vlastní Dynamo od roku 2021, se snaží klub prodat.