Bílek po remíze s Teplicemi: Herně jsme to nezvládli. Budoucnost u týmu komentovat nechtěl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bílek po remíze s Teplicemi: Herně jsme to nezvládli. Budoucnost u týmu komentovat nechtěl

Trenér Plzně Michal Bílek nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců.
Trenér Plzně Michal Bílek nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců.Profimedia
Trenér plzeňských fotbalistů Michal Bílek (58) si nedokázal vysvětlit výkon úřadujících mistrů při remíze 1:1 s Teplicemi v závěrečném 30. kole základní části FORTUNA:LIGY. Bývalý kouč české reprezentace kritizoval především hru domácích v úvodním poločase. Svou budoucnost ve Viktorii, kde mu po sezoně vyprší smlouva, komentovat nechtěl.

Západočeši před nadstavbovou části z třetího místa tabulky ztrácejí 11 bodů na vedoucí Spartu a devět bodů na druhou Slavii. Před čtvrtými Bohemians 1905 mají devítibodový náskok.

"Mluvili jsme o tom, že bude potřeba ligu dohrát dobře, zvládnout to výsledkově i předvedenou hrou. Poslední tři čtyři zápasy jsme sehráli dobře, i když výsledek nepřišel. Teď úplně přesně nevím, z jakého důvodu jsme utkání s Teplicemi herně nezvládli," řekl Bílek na tiskové konferenci.

"Mrzí mě to, protože jsem si myslel, že výkonnost jde nahoru. I když jsme prohráli na Spartě, tak podle mého názoru byl výkon slušný. I na Baníku Ostrava, kde jsme také prohráli, jsme měli řadu střel, moc šancí, velké držení míče. Na to jsme dneska nenavázali. Tohle je věc, která mi vadí," přidal osmapadesátiletý trenér.

Teplice v úvodním poločase domácím nic nedovolily a v 50. minutě je poslal do vedení Alois Hyčka. V 85. minutě srovnal nejlepší domácí střelec Tomáš Chorý svou 13. brankou v ligovém ročníku, ale z velkého závěrečného tlaku už Plzeň obrat nedokonala. Bílkovi svěřenci tak z posledních devíti kol pouze dvakrát zvítězili.

"Dneska jsme nesehráli dobré utkání. První poločas velmi špatný, nebyli jsme nebezpeční, měli málo pohybu, nevyhrávali jsme osobní souboje a odražené balony," upozornil Bílek. "V první půli to soupeř měl založené na dobré defenzivě a kontrech. My jsme sporadicky ohrožovali soupeřovu branku a chybělo tam prakticky všechno," doplnil někdejší reprezentant.

Viktorii proti Teplicím chyběl disciplinárně potrestaný kapitán a stoper Lukáš Hejda, kvůli zraněním zase obránce Milan Havel nebo záložníci Pavel Bucha s Janem Kopicem. Bílek se však na absence opor nevymlouval.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

"Nic to nemění na tom, že i ve zbytku hráčů jsme si s tímhle zápasem měli poradit jednoznačně líp. Zranění k fotbalu patří, nám se to teď nakupilo, ale to nebyl důvod našeho neúspěchu. Protože remíza doma je pro nás neúspěch," prohlásil rodák z Prahy.

Neodpověděl na otázku, zda s majitelem plzeňského klubu Adolfem Šádkem už jednal o možném prodloužení spolupráce. "Já bych tohle zatím ještě nechtěl nějakým způsobem komentovat," podotkl Bílek, který v minulé sezoně dovedl Plzeň k titulu a následně k postupu do skupiny Ligy mistrů.

Přehled zápasu Plzeň –⁠ Teplice 1:1