Bohemians v Mladé Boleslavi znovu narazili, Hradec si veze bod z Pardubic

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bohemians v Mladé Boleslavi znovu narazili, Hradec si veze bod z Pardubic

Aktualizováno
Daniel Mareček slaví.
Daniel Mareček slaví.Profimedia
Mladá Boleslav zvítězila v 10. kole FORTUNA:LIGY na domácí půdě 2:1 nad Bohemians. Na úvodní gól bývalého hráče hostů Yusufa (30) ještě dokázal po změně stran odpovědět v dobré formě hrající Jan Matoušek (25), na trefu dalšího bývalého Klokana Matěje Pulkraba (26) už ovšem klub z hlavního města reagovat nedokázal. Modrobílí tak znovu prodloužili vítěznou šňůru proti vršovickému celku, který na svém hřišti porazili již posedmé v řadě. Ve druhém utkání remizovaly Pardubice s Hradcem Králové 1:1.

Mladá Boleslav – Bohemians 2:1

V úvodní fázi utkání Středočeši suverénně dominovali v držení balonu, avšak jejich optický tlak k žádné šanci nevedl a fanoušci v Lokotrans Aréně, mezi nimiž figurovala i početná skupina příznivců klubu z Vršovic, si tak na výraznější šanci museli počkat. Po 20 minutách hry se k první střele dostal Vojtěch Kubista, ale svoji střelu nasměroval několik metrů nad branku Martina Jedličky.

Ve 29. minutě se už domácí fanoušci radovat mohli. Po centru Jakuba Fulneka z levé strany přesně uklidil míč hlavou do sítě Yusuf. V závěru prvního dějství vypálil z hranice pokutového území Vasil Kušej, ale jeho přízemní rána skončila vedle levé tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Záhy po změně stran mohli domácí navýšit své vedení, ale po jejich rychlém brejku ze 49. minuty se dvěma skvělými zákroky blýskl Jedlička. Další musel předvést hned o dvě minuty později, když po rohovém kopu likvidoval nebezpečnou hlavičku Ondřeje Karafiáta mířící pod horní tyč. V 54. minutě se zelenobílým podařilo dostat míč do sítě, ale jejich radost zhatil zdvižený praporek pomezního sudího.

Po hodině hry už mohl kotel hostů slavit, když se po centru Jana Kovaříka prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti důrazný Matoušek. V 68. minutě mohl vrátit vedení na stranu Boleslavi kapitán Marek Matějovský, ale proti jeho střele se opět skvěle vytáhl Jedlička. Vítězství však nakonec svěřencům Marka Kuliče vystřelil v 84. minutě Pulkrab, jenž hlavou lehce tečoval centr Tomáše Ladry.

Pardubice – Hradec Králové 1:1

Úvod utkání doprovázela častá nedorozumění, přičemž jednoho z nich mohl využít Daniel Vašulín, zakončení ale zneškodnil Viktor Budinský. Za klub z města perníku mohl skórovat ze Sparty vypůjčený Kryštof Daněk, mladého záložníka ovšem zradil první dotek, a jeho rána tak nebyla příliš nebezpečná. V závěru poločasu se ocitl ve velmi dobré příležitosti stoper Ondřej Kukučka, ten ale rovněž netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Záhy ještě zakončoval po obrovské chybě v rozehrávce Daněk, Ševčík ovšem tečoval míč nad. Při tom ale také talentovaného záložníka fauloval, což znamenalo pokutový kop pro domácí. Balon si na bílý puntík postavil veterán Černý, jenž otevřel skóre, nicméně branku neslavil z respektu k týmu, který jej vychoval.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Slabší nohu krátce po poločasové přestávce vyzkoušel bývalý hráč Boloňi Ladislav Krejčí, jenže se znovu potvrdilo, že je ortodoxním levákem a netrefil zařízení. Před druhou bránou se skvěle prosmýkl Jakub Matoušek, jeho nahrávka se ale namotala pod nohami Daňkovi.

Votroci srovnali krátce po uplynutí hodiny herního času. Centr z levé strany si ve vzduchu našel Harazim, který nedal Budinskému mezi třemi tyčemi absolutně žádnou šanci. Následně chtěl skvělý signál po rohovém kopu zužitkovat Krejčí, nicméně záložník se sedmičkou na zádech přestřelil.

Tabulka FORTUNA:LIGY