Chorého atak na Trmala? Komise souhlasí se žlutou kartou, střet prý nebyl tak intenzivní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chorého atak na Trmala? Komise souhlasí se žlutou kartou, střet prý nebyl tak intenzivní

Tomáš Chorý atakoval brankáře, který už držel balon v rukavicích.
Tomáš Chorý atakoval brankáře, který už držel balon v rukavicích.Profimedia
Útočník Plzně Tomáš Chorý (28) podle komise rozhodčích ve středeční dohrávce 6. kola FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi správně obdržel žlutou kartu za faul na brankáře Matouše Trmala (25). Komise v komuniké konstatovala, že se nejednalo o zákrok na vyloučení.

Situace se odehrála v 27. minutě, kdy Chorý zasáhl Trmala, který už držel balon v rukavicích. Hlavní sudí Jan Všetečka napomenul českého reprezentanta žlutou kartou. Mladoboleslavští se hodně zlobili, obránce Martin Suchomel pak na tiskové konferenci prohlásil, že neudělení červené karty je výsměch.

"Rozhodčí správně udělil žlutou kartu hráči hostujícího družstva Chorému za nesportovní chování. Brankáře domácího družstva nesportovně atakoval bez možnosti hrát míčem, pravou nohou ho lehce podrazil. I když se tak mohlo z jednoho záběru kamery zdát, ke šlápnutí na brankáře nedošlo. Z důvodu nižší intenzity střetu se nejednalo o hrubé nesportovní chování," uvedla komise.

Rozhodčí podle ní správně vyhodnotil i situaci v deváté minutě, kdy pro domácí nenařídil penaltu. "Hráč hostujícího družstva Kopic se snažil zablokovat střelu na branku hráče domácího družstva Marečka. Sice došlo ke kontaktu mezi oběma hráči, o přestupek se ale nejednalo," uvedla komise. Plzeň zvítězila na hřišti Středočechů 3:1.

Tabulka FORTUNA:LIGY