Další zahraniční angažmá? O Kuchtu se zajímá mistrovský Olympiakos, píše řecký tisk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další zahraniční angažmá? O Kuchtu se zajímá mistrovský Olympiakos, píše řecký tisk

Jan Kuchta se těší zájmu zahraničích klubů.
Jan Kuchta se těší zájmu zahraničích klubů.@ACSparta_CZ
O útočníka Jana Kuchtu (26), který svými góly táhne Spartu v boji o titul, je zájem v Řecku. Autor 11 ligových branek v aktuální sezoně si podařenými výkony řekl podle řeckého webu Gazzetta o pozornost úřadujícího šampiona tamní nejvyšší soutěže Olympiakosu.

Kuchta přišel na Letnou před sezonou na hostování z Lokomotivu Moskva. Kanonýr, který před odchodem do Moskvy působil ve Slavii a po návratu do Česka dal přednost jejímu největšímu rivalovi, má ve Spartě zůstat do konce ročníku.

Po nepříliš vydařeném úvodu angažmá se Kuchta dostal do formy a není tajemstvím, že by ho sparťanské vedení rádo vidělo v týmu i nadále.

Jan Kuchta tvoří společně s Haraslínem a Čvančarou úderné trio.
Jan Kuchta tvoří společně s Haraslínem a Čvančarou úderné trio.@ACSparta_CZ

K tomu by ale musel letenský klub, který má na Kuchtu předkupní právo, vyplatit Lokomotivu opci ve výši zhruba 95 milionů korun. To se zatím nestalo, a tak by Spartě mohl jednoho ze strůjců současných úspěchů vyfouknout právě řecký mistr.

V jeho kádru donedávna působil Kuchtův kolega z reprezentace Tomáš Vaclík, jenž se poslední lednový den upsal anglickému druholigovému Huddersfieldu. Do poloviny února byl hráčem Olympiakosu i mladý český útočník Denis Alijagič, jenž odešel do Mariboru.