Sparta – Slavia 3:3. Dechberoucí pražské derby uzavřel vlastním gólem Ousou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta – Slavia 3:3. Dechberoucí pražské derby uzavřel vlastním gólem Ousou
Aktualizováno
Derby skončilo dělbou bodů.
Derby skončilo dělbou bodů.Profimedia
Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola FORTUNA:LIGY v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si na čele soutěže dvoubodový náskok na pražského rivala. "Červenobílí" vedli v derby na vyprodané Letné v 54. minutě 2:0 po brankách Ivana Schranze a Václava Jurečky, domácí pak srovnali po penaltě Ladislava Krejčího mladšího a gólu Jaroslava Zeleného. V 85. minutě vrátil hostům náskok Igoh Ogbu, ale ve třetí minutě nastavení sparťané srovnali po vlastní trefě Aihama Ousoua.

Do 305. derby pražských "S" vstoupily oba celky aktivně, na úvodní herní převahu Letenských odpověděli hráči v sešívaných dresech ve 12. minutě střelou Václava Jurečky, kterou zlikvidoval pozorný Matěj Kovář. Po půlhodině hry to začali Rudí zkoušet z dálky, dalekonosné pokusy Tomáše Čvančary a Lukáše Haraslína skončily vysoko nad brankou Ondřeje Koláře.

Ve 34. minutě se po nedůrazu hostující obrany v pokutovém území dostal ke střele Jan Kuchta, ani on však mezi tři tyče nezamířil. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 40. minutě, kdy se po centru Jurečky z pravé strany a zakončení Ivana Schranze na dlouhou nohu ujali vedení slávisté. Zbylé minuty úvodního dějství již další šance nepřinesly.

Utkání Sparta – Slavia 3:3

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe sešívaným. Svěřenci trenéra Trpišovského odskočili v 54. minutě již do dvougólového vedení, když se po sérii odrazů a následné pohotové střele prosadil Jurečka. Možnost k rychlé odpovědi se domácím naskytla o pět minut později, kdy po faulu Lukáše Masopusta nařídil rozhodčí pokutový kop.

Míč si vzal domácí kapitán Ladislav Krejčí a střelou k tyči i přes zásah Koláře snížil. Krátce po hodině hry mohlo být vyrovnáno, když mezery v obraně Slavie využil Haraslín. Tlak domácích gradoval, zaslouženého vyrovnání se tým z Letné dočkal v 71. minutě, když střelu Čvančary do tyče dorazil do odkryté branky Zelený.

V 85. minutě mohl červenobílé dostat do opětovného vedení střídající Petr Hronek, jeho projektil ale vyrazil pohotový Kovář na rohový kop. Z toho se následně prosadil hlavou Ogbu, a přiblížil tak Slavii třem bodům. Gólové hody druhé půle zakončil v nastavení Ousou, jenž nešťastnou trefou do vlastní branky zařídil dělbu bodů.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport