Disciplinární komise uzavřela Baníku pro zápas s Plzní dva sektory, klub dostal i pokutu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Disciplinární komise uzavřela Baníku pro zápas s Plzní dva sektory, klub dostal i pokutu
Disciplinární komise potrestala Baník za masivní použití pyrotechniky v zápase proti Slavii.
Disciplinární komise potrestala Baník za masivní použití pyrotechniky v zápase proti Slavii.Profimedia
Fotbalisté Ostravy sehrají následující domácí ligové utkání s Plzní (13. února) na částečně uzavřeném stadionu. Fanoušci nebudou v sektorech D3 a D4, kde sídlí "kotel". Disciplinární komise LFA potrestala Baník za masivní použití pyrotechniky v prosincovém zápase proti Slavii, klub byl v té době v podmínce. Slezský klub navíc zaplatí pokutu 40 tisíc korun. Komise o tom informovala v komuniké.

"Navzdory tomu, že oba zmíněné sektory byly podmínečně uzavřeny s dvouměsíční zkušební dobou, fanoušci na stadion opět pronesli velké množství pyrotechniky včetně té vystřelovací, kterou také použili. Jednalo se už o několikátý podobný prohřešek tohoto charakteru v sezoně," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

"Trest uzavření některého ze sektorů bere disciplinární komise LFA vždy jako poslední možnost, a to v situacích, kdy předchozí tresty nepřinesou žádaný efekt," doplnil Baček.

Dohrávka 17. kola nejvyšší soutěže s Plzní bude prvním domácím utkáním ostravského mužstva v letošním roce. Zápas se v původním termínu na začátku prosince neuskutečnil kvůli silnému sněžení a nezpůsobilému trávníku.

Baník měl za pyrotechniku částečně uzavřený stadion i v minulé sezoně. Bez fanoušků v "kotli" odehráli Slezané dubnový domácí duel s Libercem.