Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Důležité derby "S" bez vítěze. Spartu oslabilo Haraslínovo vyloučení, zářili gólmani

Aktualizováno
Zápas skončil bez branek.
Zápas skončil bez branek.Profimedia
Očekávané derby mezi Spartou a Slavií skončilo ve druhém kole nadstavbové fáze Fortuna ligy nerozhodně 0:0. Ve vyrovnaném úvodním poločase se několika skvělými zákroky blýskl gólman Jindřich Staněk (28), na jehož působivý výkon ale nenavázali sešívaní útočníci. Ráz střetnutí změnil v 63. minutě po dvou žlutých kartách vyloučený Lukáš Haraslín (27), ani přes početní převahu však slávisté nedokázali vyzrát na výborného Petera Vindahla (26). Letenští tak doma zamezili větší zápletce v boji o titul a před městským rivalem si na čele tabulky udrželi čtyřbodový náskok.

Sparta – Slavia 0:0

Pomalejší vstup narušil v 19. minutě Ivan Schranz, který z hranice vápna po zemi nebezpečně vypálil přímo na Vindahla, jemuž balon se štěstím propadl mimo tři tyče. Sparťané se své první příležitosti dočkali záhy, když přízemní pokus Jana Kuchty pozičně vytěsnil Staněk.

Slávistický brankář se fenomenálně vytáhl i proti prudkému zakončení hlavou Tomáše Wiesnera z ostrého úhlu. V závěru první půle si Staněk ještě počíhal na nepříjemnou tečovanou hlavičku Ladislava Krejčího a do šaten se šlo za bezgólového stavu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran se bravurním zákrokem předvedl také Vindahl, jenž zneškodnil nebezpečnou ránu osamoceného Matěje Juráska z bezprostřední blízkosti. Po hodině hry se Haraslín dopustil hloupého faulu u rohového praporku, po němž obdržel druhou žlutou kartu, a poslal tak sparťany do oslabení.

Červenobílí se dlouho nedostávali do zakončení ani v početní převaze. Když už se do dobré pozice prodral Mojmír Chytil, tak jej obětavým zákrokem vynuloval famózní Vindahl. Dánský gólman si v nastaveném čase poradil i s nebezpečnou hlavičkou Muhameda Tijaniho.

Tak se v utkání pohyboval Chytil.
Tak se v utkání pohyboval Chytil.Opta by Stats Perform