Fotbalisté Liberce i přes prohru ovládli skupinu o umístění, otočku Hradce režíroval Trusa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fotbalisté Liberce i přes prohru ovládli skupinu o umístění, otočku Hradce režíroval Trusa
Matej Trusa uspěl hned dvakrát.
Matej Trusa uspěl hned dvakrát.Profimedia
Fotbalisté Liberce padli v závěrečném duelu FORTUNA:LIGY na domácím hřišti s Hradcem Králové 2:3, přesto se po závěrečném hvizdu mohli radovat z konečné sedmé příčky. Duel přitom připomínal po dlouhou dobu ten z předešlého týdne, jelikož i tentokrát Severočechy táhli hráči ze subsaharské Afriky. O první branku duelu se postaral Mohamed Doumbia (24), na kterého navázal povedenou asistencí Ahmad Ghali (22). Příjemnou rozlučku s ligovým ročníkem ale nakonec Slovanu vzal Matěj Trusa (22), který dvěma góly rozhodl o výhře Votroků.

Úvod utkání doprovázela spousta nepřesností, především ve středu hřiště. Také proto se fanoušci během prvních 10 minut nedočkali pořádné šance, která by znamenala gólové nebezpečí. Hradecké naděje na zdramatizování dvojzápasu udržel při životě fantastickým zákrokem Patrik Vízek, jenž vyškrábl nepovedenou hlavičku vlastního spoluhráče v pokutovém území.

Ve 23. minutě byl však brankář hostí bezmocný proti střele z dálky Doumbii. Středopolař umístil ránu přesně do levého dolního rohu. Východočeši mohli bleskurychle srovnat, jenže projektil Trusy jen těsně minul bránu domácích.

Utkání Liberec – Hradec 2:3

Vyrovnání mohlo přijít krátce po pauze, kdy zakončoval Filip Kubala, jehož střelu avšak v pádu zblokoval Filip Prebsl. Napotřetí se ale Hradečtí dočkali. Centr z levé strany nedokázal žádný z obránců odvrátit a odražený míč se dostal k Trusovi, který chladnokrevně vyslal bombu pod břevno. Liberec ovšem na další gól dlouho nečekal. Po chybě v rozehrávce se míče zmocnil Olatunji, který založil akci, na jejímž konci stál Ľubomír Tupta. Slovenský útočník neměl problém uklidit míč z bezprostřední blízkosti do odkryté části branky. Vše mohlo být pro Votroky ještě horší, když se ke střele dostal Matyáš Kozák, leč Vízek s velkou dávkou štěstí míč vyrazil mimo bránu.

Liberecká aktivita neustávala a v 76. minutě mohl vedení z přímého kopu navýšit Milan Lexa, jenže 18letý mladík pouze orazítkoval břevno. O chvíli později ho to mohlo pořádně mrzet, poněvadž po centru z hloubi pole se hlavou prosadil Filip Kubala. Fotbalisté v bílých dresech nakonec překvapivě dokázali otočit skóre poté, co se po skvělém odkopu brankáře nemýlil Trusa. Srovnat mohl zkušený Michael Rabušic, jehož hlavičku ale fantasticky vytáhl Vízek.

Statistiky hráčů.
Statistiky hráčů.Livesport

Slovan tedy v odvetě s Hradcem prohrál, přesto zakončil sezonu na sedmé pozici. Vítězství ve skupině o umístění mu tak zajistilo alespoň symbolický milion korun a lepší nasazení v MOL Cupu.