Hradec připravil o dvougólový náskok žolík Bohemians. Teplicím vystřílel tři body Fila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hradec připravil o dvougólový náskok žolík Bohemians. Teplicím vystřílel tři body Fila
Aktualizováno
Hradec Králové doma prohospodařil vedení 2:0.
Hradec Králové doma prohospodařil vedení 2:0.Profimedia
Úvodní kolo jarní části FORTUNA:LIGY nabídlo v neděli dva odpolední zápasy. Dlouho to vypadalo, že Hradec Králové naváže na cenný skalp z přípravy, během níž porazil Šachtar Doněck 2:0, doma však prohospodařil dvougólový náskok a s Bohemians pouze remizoval 2:2. Klokani tak natáhli sérii bez vítězství už na pět zápasů. Ve druhém utkání se domácímu celku podařilo dobře rozehraný zápas dohrát do zdárného konce. Teplicím vystřílel výhru 2:1 nad Zlínem dvougólový Daniel Fila (21).

Hradec Králové – Bohemians 2:2

V úvodu byli sice aktivnější domácí, nicméně první vážnější příležitost přišla po centru Matyáše Kozáka, která nakonec ale přesnou trefou neskončila. Zanedlouho mohl skórovat Jan Kovařík, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ovšem zlikvidoval gólman. Klokani si sice vytvořili slušný počet slibných šancí, avšak do vedení se dostal Hradec. Centrovaný balon si ve vápně našel Filip Čihák, jenž hlavičkou překonal bezmocného Michala Reichla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Druhou asistenci si mohl připsat krátce po přestávce Lukáš Čmelík. Jeho parádního obloučku na zadní tyč ale nevyužil letos trápící se silák Daniel Vašulín a z voleje poslal míč vedle. Po přihrávce pod sebe z levé strany se ocitl ve vápně nikým nehlídaný hostující Kozák, jenže toho zradilo zpracování, a tak následné zakončení nemířilo mezi tři tyče. Bohemians ale nic nevzdávali a ve druhé půli byli jednoznačně lepším celkem.

Byli to ale znovu Votroci, kteří skórovali, když Čmelíkův centr po přiťuknutí hlavou do prázdné brány zakončil Vašulín. Klokany ovšem v závěrečných minutách spasil defenzivní žolík Jan Shejbal, jenž dokázal vsítit obě branky zelenobílých, a zajistit tak při cestě na východ Čech alespoň bod.

Teplice – Zlín 2:1

Zlín měl ovšem více potíží vzadu, čehož ve 25. minutě využil rychlonohý Abdallah Gning, když prokličkoval obranou do slibné pozice. V té ale akci zmařil nepřesnou finální přihrávkou. Ve 36. minutě se domácí dočkali první střely na branku a zároveň i gólu. Michal Bílek našel krásným centrem ve vápně osamoceného Filu, který v jednoduché pozici mířil přesně. Ševci naopak ani jednou neohrozili soupeřovu bránu a šli do šaten s jednobrankovým mankem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hned zkraje druhého poločasu se po krásné spolupráci Daniela Trubače a Gninga ocitl první jmenovaný sám před brankářem Zlína Stanislavem Dostálem, ten ale včas vyběhl a znemožnil teplickému záložníkovi skórovat. První pokus mířící mezi tři tyče si připsal z přímého kopu Slončík, přičemž Tomáš Grigar neměl s jeho střelou žádné potíže.

V 60. minutě ale Slončík zkusil štěstí znovu a jeho přízemní střela doskákala až do sítě. Jenže radost vydržela Ševcům pouhé dvě minuty, když po nedůrazu Josse Didiby naservíroval Gning na zlatém podnose další gól pro Filu. Chvíli před koncem ještě ve velké příležitosti domácích podržel svůj tým skvělý Stanislav Dostál.

Tabulka FORTUNA:LIGY