Karabec Spartě pomohl gólem a uškodil zkratem, Karviná se dostala do zápasu pozdě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabec Spartě pomohl gólem a uškodil zkratem, Karviná se dostala do zápasu pozdě

Aktualizováno
Adam Karabec se v páté minutě gólově prosadil, po přestávce šel po červené kartě do sprch.
Adam Karabec se v páté minutě gólově prosadil, po přestávce šel po červené kartě do sprch.Profimedia
Sparta porazila v šestém kole FORTUNA:LIGY Karvinou 3:1. Letenští, kteří oproti utkání v Záhřebu udělali v sestavě řadu změn, zadělali na výhru již v první půli, když jako první prorazil obranný blok Slezanů Adam Karabec. Na něj navázal Matěj Ryneš, jenž si připsal premiérový zásah za sparťanská A-tým. Triumfu úřadujícího mistra nakonec nezabránilo ani zbytečné vyloučení Karabce z 57. minuty. Svěřenci Tomáše Hejduška tedy potvrdili, že celek z hlavního města není jejich oblíbený soupeř, jelikož s ním padli už posedmé v řadě.

Sparta Praha – Karviná 3:1

Diváci se první gólové akce dočkali už po šesti minutách. Karabec si ve vápně narazil s Lukášem Sadílkem a mladý útočník se z bezprostřední blízkosti prosadil prudkou ranou pod břevno. V obrovské příležitosti se objevil ve 25. minutě po dobrém napadání Veljko Birmančevič, který sice procedil balon skrz brankáře Jiřího Ciupu, ale jeho střela skončila pouze na pravé tyči.

Karvinští darovali domácím fotbalistům až příliš mnoho prostoru, čehož využil Jakub Pešek, jenž se díky povedené individuální akci dostal k nebezpečnému zakončení. Jeho přízemní pokus ještě Ciupa stěží vyrazil, míč se však odrazil přímo k volnému Rynešovi, který už měl jednoduchou úlohu. Tým z Letné si sám zápas zkomplikoval v 57. minutě. Karabec úplně zbytečně a mimo hru trefil soupeře loktem do obličeje, za což byl po konzultaci s videorozhodčím předčasně poslán do sprch.

Známkování hráčů Sparty a Karviné
Známkování hráčů Sparty a KarvinéLivesport

I přes početní nevýhodu mohl Spartě definitivně přinést klid Václav Sejk, který získal balon na útočné polovině. Střídající útočník vyřešil nadějnou příležitost pouze střelou do připraveného Ciupy. Karvinský gólman musel zasáhnout i při další šanci Peška. Slezané přesilovku využili až v 82. minutě, kdy se tvrdou ranou zevnitř šestnáctky prosadil Rajmund Mikuš. Pražané ale žádné drama nepřipustili, jelikož třetí trefu zařídil po pěkné akci Patrika Vydry střelou o tyč kapitán David Pavelka.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

Tabulka FORTUNA:LIGY