Novým trenérem Mladé Boleslavi se stal Marek Kulič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kulič se stal novým trenérem Mladé Boleslavi, ve funkci nahradí Hoftycha
Archivní fotografie
Archivní fotografie
Profimedia
Fotbalisty Mladé Boleslavi povede od letní přípravy na příští sezonu nový trenér Marek Kulič (47), který u týmu působil jako asistent. Dosavadní kouč Pavel Hoftych (56) v prvoligovém klubu zůstane a posune se na pozici sportovního manažera. Středočeši o tom informovali v tiskové zprávě.

Marka Kuliče čeká premiéra v roli prvoligového hlavního trenéra. Bývalý útočník, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, se má podle vedení pokusit zlepšit projev týmu a dovést ho do první pětky tabulky.

Mladoboleslavský celek v končící ligové sezoně vypadl v semifinále skupiny o umístění pro mužstva na sedmé až desáté příčce po základní části. V realizačním týmu zůstává dosavadní asistent Pavel Medynský.

Hoftych se ujal Středočechů loni v březnu po odvolání Karla Jarolíma. I v minulém ročníku se s nimi dostal do prostřední nadstavbové skupiny o umístění, kterou nakonec Mladá Boleslav vyhrála a skončila sedmá.

Cílem je TOP 5

"Jednali jsme s několika potenciálními adepty na post hlavního trenéra, ale nakonec jsme se rozhodli pro řešení v rámci interních zdrojů a nikoliv pro personální revoluci," řekl prezident klubu Josef Dufek.

"Očekáváme, že s předáváním hráčských zkušeností talentům z naší akademie se mu podaří změnit obraz hry, aby se líbil divákům a tím nás přesvědčil, že byl nejlepším řešením pro klub," prohlásil generální ředitel Mladé Boleslavi David Trunda.

Uplynulou sezonu označili představitelé klubu za zklamání. "Liga byla tentokrát mimořádně vyrovnaná, navíc našemu mužstvu s technickými hráči nepomohl brzký start letošní jarní ligy na nekvalitních terénech při nepříznivých klimatických podmínkách a nepovedly se nám jarní zápasy s Pardubicemi, Brnem, Budějovicemi a Zlínem," uvedl Dufek. "Pro následující sezonu chystáme změny v očekávání zlepšených výsledků s cílem umístit se v prvoligové top pětce," doplnil Trunda.