Livesport Daily #125: Chceme název fotbalové ligy i přenosy zápasů, říká Maco z Betana

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #125: Chceme název fotbalové ligy i přenosy zápasů, říká Maco z Betana

Livesport Daily #125: Chceme název fotbalové ligy i přenosy zápasů, říká Maco z Betana
Livesport Daily #125: Chceme název fotbalové ligy i přenosy zápasů, říká Maco z BetanaProfimedia / Livesport
Nová epizoda podcastu Livesport Daily je o sázkách, ale nejen o nich. Řeč v ní je i o sponzoringu ve sportu nebo třeba o tom, jestli česká nejvyšší fotbalová soutěž v brzké budoucnosti změní název. O tom všem jsme se bavili s country managerem firmy Betano pro Česko Romanem Macem.

"Do Česka jsme vstoupili v důsledku toho, že se změnila legislativa a odpadla povinnost ověřovat si účet při založení osobně na pobočkách. Ve spoustě věcí je tu ale pořád legislativa dost přísná. Na druhou stranu třeba v Německu mají limit na to, kolik může zákazník měsíčně vložit na účet, to u nás není," rozebírá rozdíly v zákonech pro sázkové kanceláře Roman Maco.

"Do Česka jsme přišli na trh, kde už působili dva silní hráči. Museli jsme přinést něco nového, relativně agresivní věci, jako max kurzy nebo další zvýhodnění. Abychom i za cenou snížené marže nabídli lepší kurz," dodává.

Betano hned po svém příchodu začalo sponzorovat hokejovou Kometu Brno, fotbalovou Plzeň a před startem aktuální sezony se spojilo i s mistry fotbalové ligy ze Sparty. "Betano chce na každém trhu působit jako prémiová značka. A ta se musí spojovat s prémiovým produktem. Proto v Česku i ve světě vyhledáváme hlavně kluby, které jsou na špici," vysvětluje Maco.

Tím ale Betano rozhodně nekončí. "Uzavřeli jsme partnerství s hokejovým národním týmem. A pak je tam fotbalová liga. Končí období, kdy ji měla zakoupenou Fortuna a bude nové výběrové řízení, kterého se chceme zúčastnit. To by ohromně zvedlo povědomí o naší značce, což potřebujeme," prozrazuje plány Betana Roman Maco.

Livesport Daily #125: Koupí si Betano název české fotbalové ligy?
Livesport

V nové epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jací jsou Češi sázkaři a jaké typy sázkařů mají nejraději kanceláře?

Jak Betano vnímá problematické aspekty jako gambling nebo matchfixing?

Má nová firma v Česku vlastně šanci prorazit přes domácí kanceláře?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.