Livesport Daily #91: Jak se vedení FAČR staví k výkonům reprezentace, líčí Petr Fousek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #91: Jak se vedení FAČR staví k výkonům reprezentace, líčí Petr Fousek

Livesport Daily #91: Jak se vedení FAČR staví k výkonům reprezentace, líčí Petr Fousek
Livesport Daily #91: Jak se vedení FAČR staví k výkonům reprezentace, líčí Petr FousekLivesport
Český fotbal schytal v poslední době po období relativního klidu několik ran. Kauzy kolem ovlivňování zápasů v nižších soutěžích, blamáž během losování MOL Cupu, nepovedená vystoupení národního týmu nebo nečekaný konec technického ředitele – to vše jsou věci, které náročný tuzemský fanoušek nemohl jen tak přejít. V aktuálním vydání Livesport Daily jsme měli exkluzivní možnost vyzpovídat na Strahově muže, který český fotbal už přes dva roky řídí. Na otázky, které se týkaly nejen uvedených témat, odpovídal předseda FAČR Petr Fousek (60).

Fousek nastoupil do funkce v červnu 2021, je tedy za polovinou svého volebního období. Aktuálně si prochází možná nejsložitější fází od svého zvolení.

"Pohárové losování ovlivnil lidský faktor a velice rychle jsme se s tím problémem vypořádali. Bohužel se to sešlo s kauzou Paták, byť spolu ty věci vůbec nesouvisí. Samozřejmě chápu, že to přitáhlo velkou pozornost směrem k fotbalové asociaci, ale nemělo by to zakrývat práci, kterou jsme za poslední dva roky odvedli,“ myslí si předseda FAČR.

K celkové atmosféře v očích fanoušků nepřispívají ani poslední výkony a výsledky českého národního týmu, který pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého za posledních šest měsíců remizoval s Moldavskem a Albánií.

"Každý by si přál víc bodů a třeba i některé lepší výkony. Všechno úsilí teď směřujeme k venkovnímu utkání v Albánii. Je potřeba pracovat s realitou, jsme v polovině kvalifikace, pořád je ve hře spousta bodů a my si to v závěru kvalifikace musíme uhrát jinde," dodává Fousek.

"Samozřejmě nás netěší fakt, že projev fanoušků byl v posledním utkání proti Albánii chladnější, vidíme, že je velký rozdíl mezi fanouškem a divákem. V tomhle je velký rozdíl v návštěvách na klubové úrovni a na reprezentační zápasy. Je to věc, kterou chceme posunout, ale víme, že to bude stát nějaké úsilí," doplňuje předseda. 

Livesport Daily #91: Jak se vedení FAČR staví k výkonům reprezentace?
Livesport

V nové epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Kritiku fanoušků a expertů na výkony české reprezentace.

Boj FAČR proti ovlivňování zápasů.

Kandidaturu na post předsedy FAČR v roce 2025.

Důvěru realizačního týmu národního týmu.

Post technického ředitele a jeho kompetence

Důvěru v trenérský tým Jaroslava Šilhavého.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.