Livesport hráč kola české ligy: Čmelík řídil kanonádu Dynama, Vlkanova jako skvělý žolík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Čmelík řídil kanonádu Dynama, Vlkanova jako skvělý žolík

Adam Vlkanova nasázel z pozice střídajícího hráče dva góly.
Adam Vlkanova nasázel z pozice střídajícího hráče dva góly.Profimedia
Program 28. kola FORTUNA:LIGY opanoval Adam Vlkanova (28), jenž jako střídající hráč dvěma góly sestřelil Zlín. Stejně si vedl také Christian Frýdek (24), který zařídil jasné vítězství nad trápící se Zbrojovkou. Slovenský středopolař Lukáš Čmelík (27) se výrazně podílel na vysoké výhře nad Jabloncem, sobotní východočeské derby si podmanil autor jediné a tedy i vítězné trefy Pavel Černý (38).

Adam Vlkanova (FC Viktoria Plzeň)

Nečekaného hrdinu našla v domácím utkání proti Zlínu plzeňská Viktoria. Vlkanova totiž střetnutí začal na lavičce, Michal Bílek jej ale už po přestávce společně s Tomášem Chorým poslal do hry.

A bývalý hráč Hradce potřeboval na první branku necelé tři minuty. Po Sýkorově centru od rohového praporku si Vlkanova parádně zpracoval míč a střelou k bližší tyči zvýšil na 2:0. Za dalších osm minut si Vlkanova jemně naskočil na centr Pilaře a Rakovan opět neměl nárok.

Adam Vlkanova a jeho statistiky.
Adam Vlkanova a jeho statistiky.Livesport

Z pozice střídajícího hráče tak Vlkanova dvakrát skóroval a stal se jasnou hvězdou posledního utkání 28. kola FORTUNA:LIGY. "Při prvním gólu se ke mně dostal roh, já si zařval, ať mi ho pustí. Měl jsem dobrý první dotek a jsem rád, že jsem takový gól vstřelil. U druhé branky jsem čekal také do poslední chvíle, nevěděl jsem, jestli se to dostane až ke mně. Naštěstí ano a já jen nastavil hlavu," hodnotil pro klubový web autor dvou branek.

Přehled zápasu Plzeň – Zlín 4:0

Další hvězdy víkendu:

Christian Frýdek (FC Slovan Liberec)

Dvě branky v neděli vstřelil také Frýdek. Pro libereckého záložníka šlo o první duel v seniorské kategorii, ve kterém se prosadil hned dvakrát. Jeho povedené představení odnesla Zbrojovka Brno a Martin Hašek, který tak má za sebou neúspěšnou premiéru na venkovním hřišti.

"Byl to velmi důležitý zápas, ve kterém šlo o to, abychom se udrželi v prostřední skupině. Od začátku jsme byli lepší a já jsem moc rád, že jsem týmu pomohl dvěma góly," začal Frýdek svůj rozhovor pro oficiální web Liberce.

Christian Frýdek se proti Brnu blýskl dvěma góly.
Christian Frýdek se proti Brnu blýskl dvěma góly.Twitter @FCSlovanLiberec

Skóre otevřel Frýdek ve 23. minutě po centru Ghaliho, přizvednutí Tijaniho a také po špatném vyběhnutí Berkovce, netradičně hlavou. O jedenáct minut později zvyšoval Frýdek už na 3:0, když mu na hranici pokutového území skvěle připravil míč Fukala. Frýdek se do něj parádně opřel a Berkovec neměl nárok.

"Určitě bych si netipnul, že bych mohl dát gól hlavou. Nějak mě to ale trefilo. Co se druhého gólu týče, ten už byl chtěný. Podobná zakončení trénujeme," uvedl Frýdek ke svým gólům.

Přehled zápasu Liberec – Brno 3:1

Lukáš Čmelík (SK Dynamo České Budějovice)

Nejproduktivnějším hráčem 28. kola FORTUNA:LIGY se stal slovenský záložník Lukáš Čmelík. Ten se pod vítězství 5:1 nad Jabloncem podepsal gólem a dvěma asistencemi a především díky jeho výkonu mohli fanoušci zavzpomínat na rok 1999. Právě v tomto roce naposledy vstřelily České Budějovice pět branek, v samostatné české lize poté teprve potřetí v historii klubu.

V 21. minutě si Čmelík zapsal první asistenci, když po rohovém kopu rozehraném nakrátko parádním centrem našel Havlovu hlavu a domácí šli do dvoubrankového vedení. V závěru první půle se k rodákovi ze Žiliny odrazil míč ideálně na nohu a z těžkého úhlu jej poslal nádherně za brankáře Hanuše.

Osm minut po pauze poté Čmelík obehrál protihráče a nadýchaným centrem vyzval ke skórování hlavou i Čoudka. Českobudějovický záložník mohl skórovat ještě jednou, tentokrát už jej ale Hanuš vychytal. Vadit mu to ale nemuselo, díky jeho povedenému výkonu si České Budějovice připsaly důležité tři body.

Přehled zápasu České Budějovice – Jablonec 5:1

Pavel Černý (FK Pardubice)

Po třech porážkách v řadě se Pardubice zvedly a v domácím prostředí zvládly důležité východočeské derby. Domácí mužstvo se jediného gólu dočkalo jedenáct minut po pauze, když se po skvělé práci Hlavatého pro míč vrátil Černý a přízemní ranou získal pro svůj tým extrémně cenné tři body.

Díky nim se Pardubice odpoutaly od posledního Zlína a na duo Brno – Teplice ztrácí pět bodů. Osmatřicetiletý útočník se gólu dočkal po čtyřzápasové pauze. V sezoně šlo navíc teprve o jeho čtvrtý zásah, který však může mít cenu zlata.

Obrovská radost hráčů Pardubic po gólu Pavla Černého.
Obrovská radost hráčů Pardubic po gólu Pavla Černého.Twitter @FK_Pardubice

"Byl v tomto utkání rozdílovým hráčem. Možná už nemá takový pohyb, ale svá kila dokáže v soubojích prodat, což se potvrdilo i dnes," hovořil na tiskové konferenci poražený kouč Stanislav Hejkal.

"Těžil jsem z toho, jak pracovali spoluhráči okolo mě. Měl jsem skutečně dobrý servis, vždy bylo komu přihrát. Těžké to každopádně bude až do posledního kola, nechceme jít do nadstavby s nějakým mankem. Tam se to totiž bude řezat a rozhodovat bude každý bod," soudil v pozápasovém rozhovoru pro webobé stránky Pardubic autor vítězné trefy.

Přehled zápasu Pardubice – Hradec Králové 1:0