Teď musíme vyhrát na Spartě, burcuje po skalpu Zlína dvougólový Vlkanova

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Teď musíme vyhrát na Spartě, burcuje po skalpu Zlína dvougólový Vlkanova
Vlkanova začal proti Zlínu na lavičce, nakonec dal v zápase dva góly.
Vlkanova začal proti Zlínu na lavičce, nakonec dal v zápase dva góly. Profimedia
Adam Vlkanova (28) ve 28. kole FORTUNA:LIGY pomohl Plzni jako střídající hráč dvěma góly k hladkému vítězství 4:0 nad posledním Zlínem. Jednou skóroval netradičně hlavou a vzpomněl si, že stejným způsobem vstřelil i svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži na hřišti Sparty v květnu 2017. Rád by gólovou hlavičku zopakoval ve středečním šlágru na Letné, kde podle něj Viktoria musí zvítězit, aby udržela naději na obhajobu titulu.

Vlkanova naskočil na druhý poločas, hned ve 49. minutě zvýšil na 2:0 a za osm minut přidal třetí plzeňskou branku hlavou. "Bylo to hodně rychlé. Před prvním gólem se ke mně dostala standardka. Zařval jsem si, ať to pustí. Do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli to ke mně dojde, nebo ne. Asi nejdůležitější byl první dotyk, který jsem si dal dobrý," popsal po zápase. "Pak jsem také do poslední chvíle čekal. Naštěstí to propadlo a dobře jsem nastavil hlavu," doplnil trojnásobný reprezentant.

Branky hlavou vzhledem k nižšímu vzrůstu pro něj nejsou úplně obvyklé. "Nějaké hlavou jsem už dal, ale asi se mi nepovedlo, že bych to vyloženě takhle dobře trefil. Ale i můj první gól v lize byl hlavou na Spartě na Letné. Bylo by dobré zopakovat to ve středu," prohodil s úsměvem.

Střelci zápasu Plzeň –⁠ Zlín
Střelci zápasu Plzeň –⁠ ZlínLivesport

Třetí Plzeň se v tabulce přiblížila na šest bodů první Slavii a druhé Spartě, s níž se střetne ve středečním vloženém kole. "Musíme si přiznat, že nás čeká silnější tým. Dokazují kvalitu, určitě to bude velký rozdíl (oproti Zlínu), ještě na Letné. Ale my chceme vyhrát, musíme, abychom se ještě dokázali dotáhnout," prohlásil Vlkanova. "Bodů je ve hře dost. Když tam vyhrajeme, můžeme zase pomýšlet na boj o titul. Ale ještě je to daleko a musíme se na to připravit," doplnil rodák z Hradce Králové.

V nejvyšší soutěži se trefil po osmizápasové pauze a poprvé od začátku února. V aktuálním ligovém ročníku si polepšil na pět gólů. "Měli jsme teď chvíle, kdy nám to tam úplně nepadalo, i když jsme měli dost šancí. Chorasovi (Tomáši Chorému) i mně. Jsem strašně rád, že to tam mně i Chorasovi padlo. Snad to teď bude lepší."

Přehled zápasu Plzeň –⁠ Zlín 4:0

Dvě branky v jednom utkání nejvyšší soutěže zaznamenal podruhé v kariéře, premiérově se mu to povedlo shodou okolností ve Zlíně v říjnu 2021, kdy oblékal dres Hradce Králové. "Teď mi to zrovna psal táta. Asi bych mohl mít Zlín mezi oblíbenými týmy," dodal se smíchem.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport