Livesport hráč kola české ligy: Dostál exceloval, Staněk deptal. A zase ten Jurečka...

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Dostál exceloval, Staněk deptal. A zase ten Jurečka...

Jurečka dal dvakrát v jedné sezoně čtyři góly, což se naposledy povedlo Bicanovi.
Jurečka dal dvakrát v jedné sezoně čtyři góly, což se naposledy povedlo Bicanovi.slavia.cz
Vy výběru nejlepších hráčů posledního kola nadstavbové části FORTUNA:LIGY se nacházejí hned dva brankáři. Stanislav Dostál dalším vynikajícím výkonem pomohl Zlínu do baráže a Brnu do druhé ligy, Jindřich Staněk pro změnu zdeptal nového mistra. Ofenzivně povedenou sezonu prožil jak obránce Sigmy Olomouc Vít Beneš, tak zejména nejlepší střelec soutěže Václav Jurečka. Jeho další galapředstavení odneslo Slovácko a on v nadstavbě zopakoval výkon legendárního Josefa Bicana.

Václav Jurečka (SK Slavia Praha)

Václav Jurečka si to nejlepší schoval na závěr. V pěti nadstavbových duelech nasázel 12 branek, celkem jich dal 20 a stal se nejlepším kanonýrem celé soutěže. V jedné sezoně dal dvakrát čtyři góly, což naposledy dokázal Josef Bican v roce 1948.

Závěrečné galapředstavení proti svému bývalému týmu odstartoval ve 24. minutě, kdy Filip Nguyen překvapivě nestačil na jeho přízemní ránu z přímého kopu.

Krátce před pauzou mu penaltu přenechal Peter Olayinka a Jurečka se štěstím o pravou tyč zvýšil na rozdíl dvou branek. Po hodině hry dovršil hattrick, přesnou přihrávku mu adresoval Stanislav Tecl a Jurečkovi jen stačilo správně nastavit nohu.

V samotném závěru si Jurečka vyměnil míč s Davidem Juráskem a zaznamenal svou jubilejní dvacátou branku v letošní sezóně. Tím se dostal před Jakuba Řezníčka a je nejlepším kanonýrem letošního ročníku FORTUNA:LIGY.

„Životní sezóna to asi nebyla, ale na výkony ze Slovácka jsem navázal. Dokonce jsem dal více branek, čehož si moc vážím. Zvedl jsem si osobní maximum a mám na čem stavět do další sezóny," uvedl pro klubový web.

Další hvězdy víkendu

Stanislav Dostál (FC Trinity Zlín)

Větší část jarní sezony proseděl na střídačce. Do brány se vrátil až v rámci 29. kola F:L a i díky jeho výkonům má Zlín příležitost se v nejvyšší soutěži zachránit. Dostál zářil už proti Pardubicím ve třetím kole boje o udržení, vítězství si připsal i proti Baníku a to nejlepší si schoval na klíčový duel se Zbrojovkou.

Dostál si v něm připsal šest zákroků. Nebezpečí musel hasit už ve čtvrté minutě, kdy si poradil s tutovkou Šimona Falty. Další zásah si připsal ve 39. minutě po dělovce Matěje Hrabiny a krátce po pauze jej zblízka nepřekonal ani Řezníček.

V závěru Dostálovi několikrát pomohli obránci, následně si na něj nepřišel ani Jiří Texl, a tak Zlín udržel na půdě Zbrojovky potřebnou nulu. Díky tomu si ve čtvrtek může zahrát o udržení v nejvyšší soutěži proti Vyškovu.

Jindřich Staněk (FC Viktoria Plzeň)

Měl mít volno, po zranění Mariána Tvrdoně se ale do branky na závěr sezóny vrátil a v závěrečném utkání udržel proti mistrovi čisté konto, v sezóně jubilejní desáté.

A rozhodně jej neměl zadarmo. Sparťané na něj vyslali celkem sedm střeleckých pokusů a Staněk se musel činit. Hned dva výborné zákroky si připsal proti Ladislavu Krejčímu, v obrovské šanci vychytal hlavičkujícího Asgera Sörensena a 20 minut před koncem na něj nevyzrál ani Jan Kuchta.

„Jindra dnes jednoznačně ukázal své kvality, byl vynikající a podržel nás v těžkých situacích," zhodnotil pro klubové stránky končící kouč Michal Bílek.

Vít Beneš (SK Sigma Olomouc)

Sigma na závěr nadstavbové části udolala Bohemians 1905 1:0 a ve skupině o titul obsadila konečné šesté místo, což pro ni rozhodně není špatná vizitka. 

O jediný zásah utkání se tři minuty před koncem základní hrací doby postaral Beneš. olomoucký obránce odvedl vynikající defenzivní práci a nakonec se stal i střeleckým hrdinou Sigmy. V sezoně se dostal na čtyři zásahy, čímž vyrovnal svou nejlepší střeleckou bilanci z ročníku 2013/14, kdy působil v Jablonci.

Konečné pořadí skupiny o titul FORTUNA:LIGY
Konečné pořadí skupiny o titul FORTUNA:LIGYLivesport

Za Hanáky vstřelil v předchozích čtyřech sezonách čtyři branky, tuto bilanci tak zdvojnásobil. „Chtěli jsme se rozloučit výhrou, což se nám povedlo. Když si ale přehraji zápasy zpětně, bodů mohlo být více a sezona tak mohla dopadnout i lépe. Na druhou stranu nastal určitý posun, jak herně, tak v celém klubu. Takže za mě byla dobrá, i když v té příští budeme chtít být ještě úspěšnější," sdělil Beneš v rozhovoru pro web Sigmy.