Livesport hráč kola české ligy: Vydra zachránil mistra, Zafeiris potvrdil rostoucí formu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Vydra zachránil mistra, Zafeiris potvrdil rostoucí formu

Christos Zafeiris se v Česku trefil poprvé.
Christos Zafeiris se v Česku trefil poprvé.Profimedia
Matěj Vydra (30) konečně prokázal své střelecké schopnosti a právě díky němu se Plzni ve 26. kole FORTUNA:LIGY podařilo otočit nepříznivý stav s Jabloncem. Imad Rondič (24) gólem a asistencí pomohl k výhře Slovanu nad Zlínem, střelecky se prosadili také Jan Matoušek (24) a vůbec poprvé na české půdě norský záložník Christos Zafeiris (20).

Matěj Vydra (FC Viktoria Plzeň)

Viktoria vstoupila do domácího střetnutí s Jabloncem aktivně a v závěru první půle zásluhou Jana Sýkory úspěšně udeřila. Ve druhé půli se hosté vzepřeli a dvěma góly Matěje Polidara v rozmezí osmi minut duel otočili.

Kouč Michal Bílek reagoval střídáním už po první brance, Matěj Vydra do hry ovšem nastoupil ještě za příznivého stavu, když v 63. minutě nahradil Adama Vlkanovu. A právě Vydra nakonec zachránil Plzeň od dalšího nezdaru. V 77. minutě nejprve Vydra zužitkoval přihrávku Havla, o pět minut později si v pokutovém území našel přízemní centr Mosquery a parádní ranou pod břevno rozhodl o třech bodech pro domácí.

"Byl to bláznivý zápas, ale možná jsme takový impuls potřebovali. Nesmíme věšet hlavy, ztrácet budou i ostatní. Ve hře je stále dost bodů a stát se může cokoliv," měl jasno Vydra. "Je to útočník, od toho tam je. Přispěl k výhře, což je pozitivní. A to jak pro tým, tak pro něj," přidal na adresu bývalého útočníka Watfordu kouč Michal Bílek.

Další hvězdy víkendu

Imad Rondič (FC Slovan Liberec)

Na ligovou trefu čekal Rondič od začátku února, dva v uvozovkách "kanadské body" si v nejvyšší soutěži naposledy připsal před více než dvěma lety proti Opavě. Útočník z Bosny a Hercegoviny otevřel skóre sobotního střetnutí proti Zlínu z penalty dvacet minut před koncem. "Věděl jsem, kam to kopnu. Brankář byl vysoký, takže mi to stačilo dát po zemi k tyči. Věděl jsem, že to bude mít těžké," vracel se Rondič k pokutovému kopu.

Už za šest minut přidal druhou trefu, kvůli ofsajdu ale branka nakonec neplatila. O deset minut později poté Rondič vysunul střídajícího Olatunjiho a bylo definitivně rozhodnuto. "Vyhráli jsme po dlouhé době, na jaře dokonce poprvé. Věříme ale, že v tom budeme pokračovat. Čeká nás derby, výhru budeme chtít potvrdit," dodal útočník, který se zřejmě opět může těšit na základní sestavu.

Christos Zafeiris (SK Slavia Praha)

Už po sedmi ligových duelech je zřejmé, že Slavia nákupem Christose Zafeirise udělala skutečně dobře. Norský záložník ke dvěma asistencím tentokrát přidal i první trefu, když si po Teclově přihrávce pohrál s defenzivou Mladé Boleslavi a nadvakrát překonal gólmana Šedu.

"Musím ocenit jeho běžecký výkon. Na konci toho měl ale dost a my jsme jej chtěli střídat, když jsme dali gól na 2:1," vracel se Jindřich Trpišovský k nakonec neuznané trefě Ivana Schranze. Právě kvůli odvolání trefy Zafeiris zůstal ve hře.

"Christos si zvykl na hráče okolo sebe, ale my si ještě musíme zvyknout na něj. Měl několik vynikajících gólových přihrávek, ale ostatní se s ním ještě nesladili. S jeho výkony jsme maximálně spokojení, některé situace mu ale ještě potřebujeme usnadnit," doplnil na adresu mladého středopolaře kouč Slavie.

Jan Matoušek (Bohemians Praha 1905)

Po svém přesunu z Liberce do Bohemians se Jan Matoušek dosud prosadil jen ve dvou duelech, v obou ale vstřelil dvě branky a svému klubu zařídil čtyři body. Na půdě Sigmy Olomouc otevřel skóre ve 25. minutě, kdy vyhrál souboj u brankové čáry a gólmana Macíka následně překonal překvapivou střelou z velkého úhlu.

Krátce po pauze přidal Matoušek druhou trefu, ta znamenala srovnání na 2:2. Čtyřiadvacetiletý kmenový hráč Slavie využil zaváhání Pokorného a Greššáka a pěknou ranou ke vzdálenější tyči podruhé překonal uzdraveného Macíka.

"Věřil jsem si i na třetí trefu. První hattrick v kariéře by byl krásný, ale bod bereme," hodnotil své druhé úspěšné představení v dresu Klokanů Jan Matoušek.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport