Góly dávám rád, konečně jsem to prolomil, těší po výhře nad Olomoucí Schranze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Góly dávám rád, konečně jsem to prolomil, těší po výhře nad Olomoucí Schranze
Schranz dal gól poprvé od 11. září.
Schranz dal gól poprvé od 11. září.Profimedia
Slávista Ivan Schranz (29) si pochvaloval, že v duelu 25. kola první ligy s Olomoucí prolomil čekání na gól, které trvalo více než půl roku. Slovenský univerzál zaujal na levém kraji zálohy místo po potrestaném Peteru Olayinkovi (27) a nová pozice mu seděla. Kromě branky přispěl k vysoké výhře 4:0 i asistencí na úvodní trefu Micka van Burena (30) a vysloužil si pochvalu od trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského.

Schranz skóroval naposledy 11. září, načež ho pro zbytek podzimu vyřadilo ze hry zranění. "Je to velmi dobrý pocit, je to pro mě velmi důležité. Jsem ofenzivní hráč, i když jsem nějakou část této sezony nastupoval i na defenzivních postech. Góly jsem vždy dával, jsem rád, že jsem to dnes prolomil," řekl Schranz na tiskové konferenci.

"Byla to dlouhá doba, samozřejmě jsem do toho byl i zraněný, ale sám jsem si říkal, že už by to mohlo přijít. Takže jsem velmi šťastný, že se to dnes podařilo a ještě ve vítězném zápase," doplnil Schranz, který v 75. minutě zvýšil na 3:0.

Poslední dobou nastupoval spíše na pravém kraji, kde coby původně útočník hrával i na pozici beka. Trpišovský ho ale dnes nasadil na levé křídlo místo Olayinky, který dostal čtyřzápasový trest za úder hlavou do obličeje protihráče a přijde mimo jiné i o blížící se derby na Spartě.

"Trenér ví, co ode mě může očekávat. Samozřejmě Peter měl výbornou formu, takže nahradit ho bude nesmírně těžké. Hlavně díky kvalitnímu týmovému se nám to dnes podařilo velmi dobře," prohlásil Schranz.

"Vyzkoušel jsem už skoro všechny posty. Vím, co je na jaké pozici potřeba dělat a co vyžadují trenéři. V ofenzivě se cítím trochu komfortněji. Myslím, že jsem se naučil i defenzivnější post, ale v ofenzivě se cítím více jako doma. Můžu střílet góly, dostávat se do šestnáctky, přihrávat. Zprava nebo zleva je mi jedno. Jelikož Peter nemohl nastoupit, nastoupil jsem vlevo," podotkl autor 43 branek v české lize.

Utkání Slavia Praha – Sigma Olomouc 4:0

Povedený výkon korunoval nejen gólem, ale i asistencí na klíčovou vedoucí trefu v druhé minutě nastavení první půle. Na zadní tyči ve skluzu vrátil míč před branku, kde jej dotlačil do sítě Van Buren. "Dlouho jsme hledali cestu, jak skórovat, naštěstí se to na konci poločasu povedlo. Gól do šatny byl jednoznačně nejdůležitějším momentem. Otevřel nám zápas, celému mužstvu velmi pomohl," uvedl Schranz.

Za výkon si vysloužil pochvalu od trenéra Trpišovského. "Ivan byl takový falešný Peter, nahradil ho skvěle. Měl jedna plus jedna. Patřil k nejlepším hráčům utkání po všech stránkách, měl body, běžecky byl výborný. Spokojenost, jak to zvládnul," řekl Trpišovský s tím, že je pravděpodobné, že Schranz nastoupí vlevo za Olayinku i v dalších zápasech.

Slavia odskočila na čele tabulky třetí Plzni už na sedm bodů, Schranz ale obhájce titulu ještě neodepisuje. "Nemyslím si, že už to bude jen mezi námi a Spartou. Boj o titul bude ještě dlouhý, zápasů bude ještě hodně. Může se stát cokoliv. My se soustředíme jen na naše nejbližší zápasy," uvedl Schranz.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport