Livesport hráč kola české ligy: Zlínský talent, specialista na Baník i liberecká jistota

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Zlínský talent, specialista na Baník i liberecká jistota
Tom Slončík se blýskl proti Bohemians.
Tom Slončík se blýskl proti Bohemians.fctrinityzlin.cz
Matěj Jurásek (19) zopakoval svůj výkon z prvního vzájemného měření sil proti ostravskému Baníku a opět vstřelil dvě branky. Nejproduktivnějším hráčem 29. kola FORTUNA:LIGY je ovšem Tom Slončík (18), střelecké řádění zlínského talentu odnesli Klokani. Dominik Janošek (24) nastartoval velký obrat Pardubic, zatímco Liberci se vyplácí hostování Victora Olatunjiho (23).

Tom Slončík (FC Trinity Zlín)

Nečekaným vítězstvím se ve hře o záchranu udrželi svěřenci Pavla Vrby. V domácím prostředí zničili Bohemians 1905 a po výhře 4:1 ztrácí tři body na předposlední Pardubice a šest bodů na 14. Teplice.

Nejproduktivnějším hráčem vloženého kola se stal záložník Slončík. Ten se půlhodině hry dostal k odraženému míči a ve svém osmém ligovém startu parádní ranou k levé tyči zaznamenal svou první trefu v nejvyšší soutěži.

O čtyřicet minut později poslal Slončík přízemní centr do pokutového území, ten si našel Robert Hrubý a ranou pod břevno zvýšil na 3:1. Definitivní tečku udělal za duelem Slončík v nastavení druhé půle, kdy si opět našel míč po střele a následném zásahu Martina Jedličky a dorazil jej do poloodkryté hostující svatyně.

"Bude dostávat prostor i nadále. Zaslouží si ho díky výkonům na tréninku i v zápasech. Zápas se mu povedl, je to zajímavý hráč. Doufejme, že to bude potvrzovat i nadále," chválil svého svěřence na pozápasové tiskové konferenci Pavel Vrba.

Další hvězdy víkendu

Victor Olatunji (FC Slovan Liberec)

Třiadvacetiletý nigerijský útočník je v Liberci na hostování z kyperského klubu AEK Larnaca a svému dočasnému zaměstnavateli se již nyní rozhodně vyplácí. Olatunji začínal duel s Hradcem Králové na lavičce, do hry se dostal až po hodině hry za Imada Rondiče.

A o šestnáct minut později vstřelil vítěznou branku, když proměnil pokutový kop po ruce jednoho z hradeckých hráčů. Olatunji vstřelil ve třinácti duelech čtyři branky, každá trefa ale znamenala zisk minimálně jednoho bodu. Konkrétně získal pro Liberec osm bodů za dvě vítězné branky a dvě trefy remízové.

Dominik Janošek (FK Pardubice)

Po odchodu z Baníku Ostrava se čtyřiadvacetiletý Janošek dostal do vynikající formy. A ačkoliv v posledních čtyřech zápasech neskóroval, domácí duel se Slováckem mu vyšel perfektně.

K první střele mezi tři tyče se domácí dostali až deset minut po pauze, ale ihned z toho bylo vyrovnání. Marek Icha z pravé strany nacentroval, Pavel Černý míč přepustil a Janošek přízemní ranou nedal Filipu Nguyenovi příležitost zasáhnout.

"První půle byla z naší strany šílení. Poté jsme ale zvýšili aktivitu a začali jsme být agresivnější. Reakce byla fantastická a jsem za kluky šťastný," řekl na tiskové konferenci kouč domácích Radoslav Kováč

Už za dvě minuty poslal Janošek podobný centr jako Icha a Petr Reinberk si nešťastně poslal míč do vlastní branky. Můžeme tedy říci, že kromě osmé branky v sezóně si nadějný středopolař připsal i asistenci. Svůj bývalý celek, ve kterém strávil rok a půl, tak nečekaně potopil.

Matěj Jurásek (SK Slavia Praha)

V prvním vzájemném měření sil poslal Jindřich Trpišovský Matěje Juráska do hry až v 70. minutě. A už o devět minut později měl teprve devatenáctiletý ofenzivní záložník na svém kontě dva přesné zásahy.

V úterním duelu začal Jurásek opět na lavičce a na trávník se znovu dostal za nerozhodného stavu, tentokrát o minutu dříve. Na první gól si však musel počkat do 81. minuty, už za dvě minuty ale přidal další trefu a opět se stal katem ostravského celku.

Napodobil tak Pavla Kuku, který je posledním hráčem, kterému se v jedné sezóně povedlo Baníku vstřelit po dvou gólech v obou duelech. To se ale psala sezóna 1990/91.

"Za Matěje jsem šťastný. Jeho poslední venkovní výkony nebyly ideální, pomáhal nám hlavně doma. Myslím, že ukázal všechny věci, ve kterých je silný. Je to mimořádný hráč nejen pro Slavii, ale i pro celý český fotbal. Má skvělý první dotek, driblink i správné sebevědomí," nešetřil v rozhovoru pro klubový web kouč Trpišovský.

"Proti Baníku se mi daří a jsem za to samozřejmě rád. Cítím velkou důvěru trenérů, kteří mi říkají, ať jsem v klidu a ať podržím míč. Velmi mě těší, že jsem k tomu dokázal i rozhodnout," doplňoval svého trenéra Jurásek.