Livesport jedenáctka 11. kola: Obrana v režii Olomouce, Krejčí zářil i jako záložník

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 11. kola: Obrana v režii Olomouce, Krejčí zářil i jako záložník
Ondřej Zmrzlý si vysloužil nejlepší hodnocení.
Ondřej Zmrzlý si vysloužil nejlepší hodnocení.Profimedia
Nejlepší jedenáctka kola, která je sestavována na základě známek Livesportu, tentokrát patří čtyřem gólovým obráncům Olomouce. Pravý bek Hanáků Ondřej Zmrzlý (24) dokonce získal nejvyšší hodnocení ze všech. Po menší odmlce posledních dvou dějství se do ideální sestavy dostali ve větší míře hráči pražských "S".
Nejlepší jedenáctka 11. kola.
Nejlepší jedenáctka 11. kola.Livesport

Brankář

Matěj Rakovan (Zlín) 8,0

I díky jeho výkonu na hřišti Bohemians "Ševci" poprvé v sezoně neinkasovali. Připsal si nejvíc zákroků v rámci 11. kola, když zneškodnil celkem šest střel soupeře.

Obránci

Juraj Chvátal (Olomouc) 7,8

Jako pravák dal gól levou nohou a stejně jako všichni jeho kolegové z obrany se výrazně podílel na porážce Mladé Boleslavi. Zároveň ale šestkrát fauloval, což je víc než za celý dosavadní průběh sezony.

Vít Beneš (Olomouc) 8,4

Zařídil gól i asistenci a zapsal tak první dva kanadské body v sezoně. Rozdal druhý nejmenší počet přihrávek v ročníku, nicméně si udržel jejich vysokou úspěšnost (91 %).

Jakub Pokorný (Olomouc) 8,0

V 66. minutě zvýšil na rozdíl tří branek, což byl pouze bonus k jeho skvělému defenzivnímu výkonu. Neprohrál totiž ani jeden obranný souboj.

Ondřej Zmrzlý (Olomouc) 8,6

Vedle toho, že jeden gól dal a další připravil, si pořád dokázal udržet vysoký standard směrem dozadu. V minulých třech zápasech se dohromady zúčastnil 23 obranných soubojů a prohrál jediný.

Obránce Sigmy má za sebou skvělý zápas.
Obránce Sigmy má za sebou skvělý zápas.Livesport / Profimedia

Záložníci

Ladislav Krejčí (Sparta) 7,9

Po červené kartě Olatunjiho se posunul do zálohy a vedl si skvěle. Přihrál na gól Kuchtovi a uspěl v pěti ze šesti ofenzivních soubojů.

Ewerton (Ostrava) 8,5

Brazilský tvůrce hry Baníku zařídil výstavní ranou vyrovnání duelu s Pardubicemi. A mohl stát i na začátku vítězné akce, kdyby Kubala dorazil jeho střelu do sítě.

Christos Zafeiris (Slavia) 7,8

Přesným zásahem rozhodl o tom, že si sešívaní odvezli ze severu Čech všechny tři body. Podstoupil 16 ofenzivních duelů, průměrně jich přitom zvládne pouze osm.

Útočníci

Adam Karabec (Sparta) 7,7

Dal dva góly, ovšem dobře si vedl i směrem dozadu. Vyhrál pět z šesti defenzivních soubojů, získal čtyři míče na soupeřově polovině a čtyřikrát zachytil přihrávku.

Musa Alli (České Budějovice) 8,1

V 87. minutě rozhodl o vítězství Dynama nad Karvinou. Jenom tři hráči posunuli v tomto kole svými progresivními běhy míč o víc metrů než on.

Jan Kuchta (Sparta) 7,8

Krásně přeloboval gólmana Bajzu a přidal pro Spartu pojišťující gól. Zaznamenal 0,45 xG a do kvalitnějších šancí se tak v sezoně dostával pouze proti Plzni.