Livesport jedenáctka 7. kola: V sestavě je osm cizinců, Slavii roste další opora z Norska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 7. kola: V sestavě je osm cizinců, Slavii roste další opora z Norska
Conrad Wallem odehrál proti Karviné zřejmě svůj nejpovedenější zápas v české lize.
Conrad Wallem odehrál proti Karviné zřejmě svůj nejpovedenější zápas v české lize.Profimedia
Sedmé ligové kolo se jen hemžilo skvělými výkony a v nejlepší jedenáctce, která je sestavena na základě známek Livesportu, se objevilo hned šest hráčů s hodnocením osm a víc. Zajímavé je, že ve všech případech šlo o cizince. Tím, kterému se dařilo nejvíc, byl Nor Conrad Wallem ze Slavie, jenž začíná v červenobílém dresu ve středu pole zdatně sekundovat krajanovi Zafeirisovi.
Nej jedenáctka kola.
Nej jedenáctka kola.Livesport

Brankář

Peter Vindahl (Sparta) 8,0

Udržel čisté konto i přesto, že podle metriky post-shot xG měl inkasovat 1,33 gólu. Vyznamenal se především v první půli při Kulenovičově ráně do horního rohu branky.

Obránci

Ondřej Zmrzlý (Olomouc) 7,8

Gólem a přihrávkou zosnoval první prohru Hradce na jeho novém stadionu. Skvělý na obou koncích hřiště – v obranných soubojích měl 67 % úspěšnost, v těch útočných byl bezchybný.

Sampson Dweh (Plzeň) 7,3

Proti Bohemians získal 23x míč, z toho dvakrát na soupeřově polovině. Následně ho dokázal přesně distribuovat dopředu, když nezkazil ani jednu přihrávku do finální třetiny.

Patrick Kpozo (Ostrava) 7,4

V utkání s Mladou Boleslaví se blýskl velmi ofenzivním výkonem. Zaznamenal osm doteků ve vápně, vyslal 12 centrů a dosáhl na hodnotu 0,23 xG.

Cadu (Plzeň) 8,1

Další hodnotné představení hlavně směrem dopředu. Cadu bodoval ve čtvrtém soutěžním zápase v řadě. Tentokrát se blýskl pěkným gólem zpoza vápna.

Záložníci

Ewerton (Ostrava) 8,1

Na začátku druhého poločasu obstřelil z levé strany Trmala a poslal Baník do vedení. Celkově byl ve svém snažení velmi úspěšný, když zvládl šest z devíti útočných soubojů.

Wallemovy statistiky z duelu s Karvinou.
Wallemovy statistiky z duelu s Karvinou.Profimedia / Livesport

Conrad Wallem (Slavia) 8,7

Pozice na kraji hřiště mu sedla. Dal gól z penalty a šajtlí asistoval u Chytilovy trefy. Zaznamenal čtyři úspěšné driblinky a pokusil se o pět přihrávek do pokutového území.

 

Martin Pospíšil (Olomouc) 7,7

Ze středu hřiště řídil vítězství Sigmy v Hradci. Ve 41. minutě narýsoval krásnou přihrávku na Zmrzlého a zavelel k obratu. Zastavoval i útočné výpady "Votroků", když zachytil devět míčů.

Matěj Jurásek (Slavia) 7,8

Ve 38. minutě byl na konci krásné akce Slavie a poslal ji poprvé do vedení. Na gól mohl i přihrát, když ještě v první půli našel po rohu hlavu Tijaniho, ten však napálil jen Masopusta.

Útočníci

Wale Musa Alli (České Budějovice) 8,2

V oslabení vstřelil rozhodující branku a zajistil tak jihočeskému celku tři body. Velmi platný byl i v defenzivě, když se zúčastnil osmi obranných soubojů a byl úspěšný v 75% z nich.

Lukáš Haraslín (Sparta) 8,5

Takhle malou porci minut na hřišti ještě nedostal, ale dokázal ji využít na maximum. Čtyřikrát se protlačil do zakončení a dvěma pěknými góly nakonec zápas překlonil na stranu Sparty.