Livesport jedenáctka 10. kola: Zahraniční spasitelé Karviné i nečekané jméno ze Sparty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 10. kola: Zahraniční spasitelé Karviné i nečekané jméno ze Sparty
Amar Memič a jeho gólová radost.
Amar Memič a jeho gólová radost.Profimedia
Do nejlepší jedenáctky, sestavené na základě známek Livesportu, pronikli poprvé od prvního kola hráči Karviné. Její záložník Amar Memič (22) se stal dokonce hráčem tohoto ligového dějství. Nejčastěji zastoupeným celkem v ideálním týmu je Baník Ostrava, který potvrdil skvělou formu v Olomouci. Naopak z vedoucích tří týmů si místo zasloužil jediný hráč, navíc poměrně nečekaný.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Jiří Letáček (Ostrava) 8,0

V duelu s Olomoucí udržel čisté konto i přesto, že měl podle metriky očekávaných gólů inkasovat 1,32 branky. Za zmínku stojí zejména zákroky ze druhé půle proti Zmrzlému a Benešovi.

Obránci

Štěpán Harazim (Hradec Králové) 7,7

V 61. minutě si na zadní tyči skvěle našel centr Václava Pilaře a zajistil Hradci v Pardubicích aspoň bod. Jednalo se o jeho první ligový gól od sezony 2020/21.

Ondřej Karafiát (Mladá Boleslav) 7,3

Zaznamenal stoprocentní úspěšnost jak v defenzivních, tak v ofenzivních soubojích. Svým výkonem tak výrazně přispěl k vítězství nad Bohemians.

Matěj Ryneš (Sparta) 7,9

Po Jan Kuchtovi byl ve šlágru kola s Plzní druhým nejčastěji zakončujícím hráčem Sparty. Dařilo se mu i ve vzduchu, kde vyhrál čtyři ze šesti soubojů.

Záložníci

Matouš Krulich (Jablonec) 7,7

Při svém prvním ligovém startu v základní sestavě se hned dočkal gólu. Z 12 střeleckých pokusů Jablonce jich měl na svědomí hned šest.

Amar Memič (Karviná) 8,4

K demolici Liberce 5:2 přispěl zlomovým gólem v 70. minutě, navrch přidal asistenci. Nezkazil ani jeden centr a získal šest míčů na soupeřově polovině.

Memičovy statistiky proti Liberci.
Memičovy statistiky proti Liberci.Profimedia / Livesport

Alex Iván (Karviná) 8,3

Stejně jako Memič zapsal dva kanadské body a byl tak jedním z hlavních strůjců teprve druhé výhry Karviné v sezoně. Hned osmkrát se pokusil o driblink.

David Buchta (Ostrava) 7,9

Na druhý gól do olomoucké sítě přihrál a třetí dal sám. Jeho precizní výkon potvrzují pouze tři zkažené přihrávky z celkového vysokého objemu (37).

Václav Pilař (Hradec Králové) 8,3

Krásným centrem připravil Harazimovi pozici ke skórování. Jednalo se o jeho třetí asistenci a má tak stejně gólových přihrávek jako za poslední tři ligové ročníky dohromady.

Útočníci

Samuel Šigut (České Budějovice) 8,0

Svým premiérovým ligovým gólem otevřel skóre na zlínské Letné. A v 66. minutě se klidně mohl trefit ještě jednou. Dosáhl na vysoké xG 0,94.

Ewerton (Baník) 8,3

Ve 29. minutě vstřelil utaženou ranou k zadní tyči druhý gól zápasu. Byl tradičně aktivní v driblinku a objevil se ve 12 ofenzivních soubojích.